Hentede 200 hjemløse i busser og gav julefrokost: medister, sylte og én øl

Det er niende år i træk, at Oslobåden lægger restaurant til hjemløsejuleforkost med lækkerier. I år blev der dog skåret lidt ned på alkoholen, men alle blev tilbudt en øl

Lækkerier til de hjemløse, der blev kørt direkte fra herberger og væresteder til Oslobåden i torsdags. Foto: WeShelter
Lækkerier til de hjemløse, der blev kørt direkte fra herberger og væresteder til Oslobåden i torsdags. Foto: WeShelter

- Julen er ofte en tid, hvor hjemløse bliver ekstra opmærksomme på deres situation, og en tid, hvor mange føler sig ensomme.

- Så det, at der er nogen, som arrangerer en så gennemført, hyggelig og sjov fest for vores brugere, gør en stor forskel.

Festens midtpunkt
- Det er ikke så tit, at de mennesker, vi er i kontakt med, får lov at være festens midtpunkt. Det varmer langt ind i december.

Sådan lyder det fra Lise Larsen, der er daglig leder i WeShelter, der diskede op med julemad en masse, kolde drikke, vaskeægte julehygge, musik og fest, da hjemløseorganisationen sammen med DFDS i torsdags afholdt årets julefrokost for mere end 200 hjemløse.

 

Blev hentet på herberger og kørt til stor julefest
Sædvanen tro blev den store julefest holdt på Oslobåden, hvor julefrokosten efterhånden er en tradition, som både de hjemløse og Oslobådens ansatte samt de mange øvrige sponsorer ser frem til. I år var det niende år i træk, at julefrokosten løb af stablen, mens Oslobåden lå til kaj i Nordhavnen i København.

De mange hjemløse kom fra WeShelters herberger og væresteder i København. De blev kørt i busser af Københavns Bustrafik til det, der for mange er årets helt store julefest.

 

- For os og for de hjemløse er julefrokosten blevet en fast tradition, som hører sig til, og som mange af os glæder os lige så meget til som til juleaften.

Oslo-båden vil gerne lægge skib til igen
- Det er en tradition, som vi har tænkt os at holde i hævd, og så længe de hjemløse gider at holde julefest med os, så lægger vi hellere end gerne skib til, siger Brian Thorsted Hansen, øverste chef for passagerdivisionen hos DFDS om festen, der i år var støttet af flere sponsorer, herunder Københavns Bustrafik, VoiceZone, Berendsen, Catering Engros, BF-oks, Ingwersen, Fiskehallen Tvilling, X-Large, Multiline, Anton Berg og DFDS.
 

15.228 har søgt julehjælp i år
Ekstra Bladet samler igen i år ind til fattige danske børns jul sammen med Dansk Folkehjælp. Det er 11. år i træk.
Sidste år fik 9540 enlige forsørgere på offentlig ydelse en julehjælpspakke, der har en værdi af 1500 kr: Et gavekort til Rema, et gavekort til BR og et gavekort til Sportmaster. Mere end 15.000 enlige forsørgere har søgt, og der er foreløbig samlet penge ind så 10.877 familier kan få hjælp.

Du kan støtte indsamlingen ved at sende sms, mobilepaye eller via bank.

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

Mobilepay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg.nr.: 5301
Konto-nr.: 0 333 666

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Lækkerier til de hjemløse, der blev kørt direkte fra herberger og væresteder til Oslobåden i torsdags. Foto: WeShelter
114 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere