Hilda Heick: Mange ting kan få julen til at smuldre for en familie

Man skal tænke på sine medmennesker i juletiden, lyder det fra Hilda Heick: - Der er så mange ting, der kan gøre, at julen smuldrer for en familie, siger hun. I dag passerede Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets juleindsamling 8,7 millioner.

Der var ikke så meget at rutte med i min familie. Jeg kan huske, at jeg ønskede mig nogle calypsorøde vanter og halstørklæde. Det var helt fantastisk, at jeg fik det. -  Det er noget, som børn ryster på hovedet ad i dag, siger Hilda Heick. Arkivfoto: Linda Johansen
Der var ikke så meget at rutte med i min familie. Jeg kan huske, at jeg ønskede mig nogle calypsorøde vanter og halstørklæde. Det var helt fantastisk, at jeg fik det. - Det er noget, som børn ryster på hovedet ad i dag, siger Hilda Heick. Arkivfoto: Linda Johansen

Når 71-årige Hilda Heick hører ’Bjældeklang’, ser julepynt på gader og stræder og dufter julemaden, kommer hun i godt humør.

– Der er noget særligt over julen. Alt det med pynt, gran og lys i gaderne. Jeg synes, at det er så hyggeligt, når man pynter op, siger Hilda Heick og fortsætter:

– Vi går i kirke juleaftensdag. Når man er barn, er man vild med julen, men når man bliver voksen, synes jeg, at det er hyggeligt.

- Der er traditioner og lidt gaver. Det hele forløber, som det altid plejer, men det er bare hyggeligt.

Pludselig kan julen smuldre for en familie
Vigtigst af alt er det dog en tid, hvor man skal tænke på sin næste, mener sangerinden.

– Jeg synes, at vi skal hjælpe steder, hvor det står sløjt til, og at vi skal hjælpe de familier, som har det svært.

- Det kan være selvforskyldt, men det kan også være uforskyldt. Der er så mange ting, der kan gøre, at julen smuldrer for en familie, forklarer hun.

Derfor kunne det heller ikke være mere passende, da Hilda Heicks datter, Annette Heick, og svigersøn, Jesper Vollmer, fik en ged i julegave.

– De fik et brev om, at jeg havde købt en ged til hver af dem. Og de geder er så gået videre til kvinder i Nepal, forklarer hun.

Andre forhold dengang
I det hele taget er julen blevet til en forbrugsfest, mener Hilda Heick. Derfor har familien Heick også sat en begrænsning for, hvor mange gaver man giver til børn og voksne.

– Der var lidt andre forhold, da jeg var barn. Gaverne kunne sagtens ligge under træet.

– Det kan godt knibe nogle gange nu, så Annette har lavet regler om, at drengene ikke må få for mange gaver, siger hun og fortsætter:

– Det er jo helt hul i hovedet, at vi køber så meget. Vi synes, at det er hyggeligere, at vi giver få gaver til hinanden.

Hilda Heick husker udmærket nogle af sine første julegaver.

Hun voksede ikke op under trange kår, men omvendt var hendes forældre heller ikke velstående, forklarer hun.

– Der var ikke så meget at rutte med i min familie. Jeg kan huske, at jeg ønskede mig nogle calypsorøde vanter og halstørklæde. Det var helt fantastisk, at jeg fik det, forklarer hun.

– En anden jul fik jeg et fuglebur med en grøn og en gul undulat. Det var jeg lykkelig over at få.

– Det er noget, som børn ryster på hovedet ad i dag, tilføjer Hilda Heick.

 

-----------------------------

Sidste år fik 9200 familier en bedre jul
Sidste år modtog Dansk Folkehjælp cirka 23.000 ansøgninger, og der blev i samarbejde med Ekstra Bladet samlet 12.1 millioner kr ind, så ialt 9200 familier fik hjælp til en god - eller i hvertfald bedre - juleaften.

Du kan støtte sådan her:

SMS JULEGAVE til 1999 og støt med 150,- kr.

Mobilepay 51 81 11 12

Bank: mærk 'JULEGAVE' Reg.nr.: 5301 Konto nr. 0 333 666

Hvad består Julehjælpen af?
Kolonialvarekurv eller gavekort til REMA 1000, værdi 500 kr.

1 x gavekort til børnene til Fætter BR værdi, 500 kr.

1 x gavekort til børnene til SPORTMASTER, værdi 500 kr.

Hvem kan søge om Julehjælp?
Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst, jf. ansøgningsskemaet og have hjemmeboende børn under 18 år.

For at sikre at ansøgerne opfylder kriterierne, bliver ansøgningerne verificeret af de sociale myndigheder i kommunerne, så vi er sikre på, at det er dem, der trænger mest, der får.

Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen