Opfordring fra Ekstra Bladet: Donér en procent af dit gavebudget

Antallet af julehjælpsansøgere sætter rekord, men tænk, hvis vi - der har en god økonomi - bare donerede én procent af vores eget julegavebudget!

Ekstra Bladets medarbejdere er klar til Julehjælp 2018
Ekstra Bladets medarbejdere er klar til Julehjælp 2018

Da fristen for at søge julehjælp udløb ved midnat, havde 15.231 enlige forsørgere udfyldt skemaet. Det er ny rekord.

Det betyder samtidig, at der skal indsamles rekordmange penge. Foreløbig er der lidt mere end 11,5 millioner i Dansk Folkehjælps julehjælps-kasse, men det rækker kun til 8555 fattige familier.

44.000 danske børn lever i fattigdom, viser de seneste tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Det betyder, at de ikke kan være sikre på at opleve en jul med gaver og godter, som vores tradition ellers byder.

Derfor samler Ekstra Bladet igen ind i samarbejde med Dansk Folkehjælp.

Per Hermansen med sønnen Tim på otte år og hunden Futte på et halvt år. Pers mor drak sig ihjel og døde, da han var 18 år, og hans far var syg i mange år, indtil han døde for syv år siden. Foto Tim Kildeborg Jensen Julehjælp - 28. nov. 2018 - kl. 16:10 Rigtige mænd græder nogle gange: Per har seks kroner til tant og fjas om måneden

Danske virksomheder, organisationer og borgere donerede i alt 12.4 mio. kroner sidste år. Deres bidrag gjorde en kæmpe forskel og betød, at vi kunne hjælpe 9540 udsatte familier til en jul med gaver og julemad. Desværre betød det også at vi måtte give afslag til 4740 familier.

En procent fra dig kan blive til gaver og julemad
Derfor rækker vi igen ud til danskerne: Har du overvejet, om du kan undvære et beløb? F.eks. en procent af dit julegavebudget? Måske mere, hvis du har råd?

Hver en krone, du donerer, går direkte til de udsatte familier med børn. Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælp tager ikke en krone fra til administration eller lignende.

Vi 'omsætter' dem til gavekøb og julemad, og vi glæder os, for hvert et barn - hver en familie vi har mulighed for at hjælpe til en rar jul.

Sidste år inviterede vi nogle børn fra udsatte familier i studiet for at fortælle, hvad de ønsker sig sig til jul. Du kan se deres svar i videoerne nedenfor.

Overførselsindkomst i årevis
På os gjorde det et stort indtryk, og det var med til at understrege, hvorfor vi rækker ud og opfordrer danskerne til at give et bidrag.

I december beskriver vi virkeligheden hos nogle af de udsatte familier og deres børn. Vi håber, at mange vil bakke op, og dermed være med til at gøre en forskel i julen.

 

FAKTA OM ANSØGERE 2018

  • 96,4 % af ansøgerne siger, at de seneste stramninger på kontanthjælpsområdet direkte påvirker dem og deres økonomiske situation.
  • 90,8 % af ansøgerne siger, at deres børn oplever flere mangler i hverdagen, efter de har fået reduceret deres indkomst.
  • 29,1 % af ansøgerne har været på overførselsindkomst i mere end otte år.

Ansøgerne angiver at det største udfordringer og afsavn i hverdagen er:

  • 16 % ikke at kunne holde ferie og jul med børnene.
  • 12,9 % ikke at kunne gå regelmæssig sundhedsbehandling og tandlæge.
  • 12,0 % ikke at kunne købet nødvendigt tøj/fodtøj til børnene.

Familierne, der modtager julehjælp, skal være enlige forsørgere på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år. For at sikre, at ansøgerne opfylder kriterierne, bliver ansøgningerne verificeret af de sociale myndigheder i kommunerne, så vi er sikre på, at det er dem, der trænger mest, der får.

Du kan støtte indsamlingen ved at sende en sms, mobilepaye eller lave en bankoverførsel:

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

Mobilepay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg.nr.: 5301
Konto-nr. 0 333 666

 

 

 

59 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen