Så skal der være fest: Smider to millioner kroner

Det er vigtigere end nogensinde at støtte de organisationer, der med deres indsigt og engagement er med til at hjælpe familier og børn med at få en ordentlig jul, lyder det fra fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted, der har hevet den store pengepung frem i år

Julen er hjerternes fest, og vi håber, vores bidrag kan hjælpe til, at flere kan mærke det. lyder det fra Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden), der i år giver to millioner til julehjælp. Privatfoto
Julen er hjerternes fest, og vi håber, vores bidrag kan hjælpe til, at flere kan mærke det. lyder det fra Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden), der i år giver to millioner til julehjælp. Privatfoto

- Julen er hjerternes fest, og vi håber, vores bidrag kan hjælpe til, at flere kan mærke det.

Sådan siger direktør Kim Nøhr Skibsted fra Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden) om de to millioner kroner, fonden netop har doneret til årets julehjælpsindsamlinger.

Fra 800.000 til to millioner
De to millioner kr. er mere end en fordobling i forhold til sidste år, hvor fonden donerede i alt 800.000 kroner til fire organisationer. Kim Nøhr Skibsted forklarer de ekstra julehjælps-penge i 2018 således:

- I en tid, hvor den sociale samvittighed og medmenneskeligt ansvar har det med at forsvinde fra samfundets radar, er det vigtigere end nogensinde at støtte de organisationer, der med deres indsigt og engagement er med til at hjælpe familier og børn med at få en ordentlig jul.

Se også: S-formand om julehjælp til fattige: Løsningen er ikke at give dem flere penge

Helt konkret hjælp til mere end 300 familier
De fire organisationer, som hver får 500.000 til årets julehjælp er: Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Børnehjælpsdagen og Dansk Folkehjælp. Med donationen har Dansk Folkehjælp, som samler ind i samarbejde med Ekstra Bladet, fået mere end 14 millioner i kassen i år.

- Vi er i Dansk Folkehjælp utrolig taknemmelig for den flotte donation fra Den erhvervsdrivende fond bag Grundfos, Poul Due Jensens Fond

- Det betyder helt konkret, at vi kan hjælpe mere end 300 familier til en god jul alene med den flotte håndsrækning vi her har fået, fantastisk!, siger Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

15.228 har søgt julehjælp i år
Sidste år fik 9540 enlige forsørgere på offentlig ydelse en julehjælpspakke, der har en værdi af 1500 kr: Et gavekort til Rema, et gavekort til BR og et gavekort til Sportmaster. Mere end 15.000 enlige forsørgere har søgt, og der er foreløbig samlet penge ind så 10.820 familier kan få hjælp.

Du kan støtte indsamlingen ved at sende sms, mobilepaye eller via bank.

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

Mobilepay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg.nr.: 5301
Konto-nr.: 0 333 666

39 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere