Timeløn på 3.8 mio

Erhvervsspidser samlede 3.8 millioner kroner ind til julehjælp på blot én time

Følg nationen!

Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet inviterede igen i år en række prominente erhvervsfolk fra hele landet til en dyst om at samle flest penge ind til de tusinder af økonomisk trængte familier, der søger om julehjælp hos Dansk Folkehjælp.

København vs Århus: Dyst om at hjælpe flest fattige børn

Erhvervsfolkene var på baggrund af geografisk beliggenhed inddelt i seks forskellige erhvervspaneler i den østlige og vestlige del af landet. Dysten mellem øst og vest var intens, men endte i Østholdets’s favør med et flot bidrag til årets julehjælp på kr. 2.259.460

Erhvervspanelernes indsats på blot én time gav julehjælp til 2.585 familier. Rekorden blev dermed slået for fjerde år i træk.

 

Iskold fattigjul: Ingen penge til vintertøj

En dyst mellem øst og vest
Holdkaptajn for vestholdet Claus R. Christensen, Marketingschef i Silvan, styrede slagets gang i Aarhus. Holdet bestod af erhvervsfolk som Mona Juul, direktør i Envision, Terje Vammen, direktør i Epinion, Stig Tøfting og KIF Kolding København-spillerne Torsten Laen og Lasse Andersson m.fl.

Østholdet bestod af holdkaptajn Peder Stedal, direktør i Elgiganten, John Norden, Mybanker, Ole Kjeldsen, Microsoft, Kasper Hvidt og Lars Jørgensen fra KIF Kolding København samt Poul Madsen, Ekstra Bladet m.fl.

I resten af landet er der placeret fire mindre erhvervspaneler, som hver især er blevet en del af enten øst- eller vestholdet, alt efter deres geografiske placering. Lolland Falster, Ringsted er således en del af østholdet, mens Frederikshavn og Kolding slutter sig til vestholdet.

De mange erhvervsfolk samlede i alt kr. 3.878.429 ind til julehjælpen, betydeligt mere end i 2013. Du se hvem der gav og hvor meget de gav i kravleteksterne ovenfor.

Nu bliver julen lidt bedre: Timeløn på 3,2 millioner

Flere godkendte ansøgninger end tidligere
Dansk Folkehjælp har oplevet en stigning på knap 20 % i antallet af godkendte ansøgninger. Alt i alt betyder det, at indsamlingen skal nå et økonomisk resultat på knap 12 millioner kroner for at kunne hjælpe alle godkendte ansøgere.

Til sammenligning blev der i 2013 indsamlet 7 millioner kroner, og organisationen kunne uddele julehjælp til godt og vel 5.000 fattige familier.

For hver 1.500, der bliver samlet ind, er der én julepakke til én familie. Julepakken består af julemad og to gavekort, der sikrer julegaver til børnene.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+