Vildt swipe: Sådan fik fattige børn 210.000 kr

MobilePay donerer 10 øre til Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets Julehjælp, hver gang nogen bruger mobilapp’en i en fysisk forretning frem til juleaften. Det er allerede blevet til 210.000 kr, og MobilePay er ikke det eneste firma, der er i julehumør

Så meget har Elgiganten givet til julehjælpen.

- Lige præcis i juletiden ville vi hellere gøre noget nyt og køre en kampagne, der var til gavn for en velgørende organisation og et specifikt velgørende formål.

Sådan siger Peter Kjærgaard, pressechef i MobilePay om det fornemme bidrag på 210.000 kr han i dag kan sende videre til Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladets julehjælpsindsamling.

10 øre lyder ikke umiddelbart af meget
For at få flere til at bruge MobilePay, når de betaler for deres varer i en butik, har firmaet bag app’en nemlig besluttet at donere 10 øre til Dansk Folkehjælp, hver gang nogen bruger deres app i en butik.

Og selvom 10 øre ikke lige umiddelbart lyder af mange penge, så kan det hurtigt blive til en betydelig sum penge, for der er rigtig mange danskere, der bruger MobilePay.

- Det helt fundamentale i det er, at vi gerne vil bidrage til at støtte udsatte danske familier, siger Peter Kjærgaard, men han fortæller også, at der kommer noget godt ud af initiativet for MobilePay.

- Det er klart, at vi også gør det for at træne folk til at bruge MobilePay, siger han.

Hjælpeorganisationer skal heller ikke betale gebyr
I det daglige støtter MobilePay alle godkendte hjælpeorganisationer, såkaldte NGO’er, ved gratis at lade dem modtage penge via app’en, når danskerne donerer penge.

Når en NGO således samler penge ind til et godt formål, skal de ikke betale de gebyrer for brug af app’en, som virksomheder ellers normalt betaler. 

- Det har vi gjort længe, siger Peter Kjærgaard, der fortæller, at MobilePay støtter Dansk Folkehjælp og mere end 100 andre velgørende organisationer på den måde.

Se også: Så skal der være fest: Smider to millioner kroner

MobilePay, Elgiganten og Rema 1000 skal have kæmpe tak
Hos Dansk Folkehjælp er generalsekretær Klaus Nørlem jublende lykkelig for de 210.000 kr fra MobilePay. Og han glæder sig i det hele taget over de meget generøse bidrag, der har været til årets indsamling:

- Det er en kæmpe hjælp og effektiv måde som MobilePay her hjælper vores julehjælp til fattige familier.

- Jeg ved at MobilePay forsætter deres kampagne for at få flere til at bruge deres betalingssystem i julehandlen, men imponerende at vi allerede nu kan hjælpe 140 fattige familier til en bedre jul.

- Det er de store virksomheder som i særklasse gør det muligt for os -  år efter år – at hjælpe flere familier i julen som MobilePay her gør det.

- Alene REMA 1000 og Elgiganten udgør op mod 15 procent af den samlede støtte til julehjælpen, fordi de formår at skabe et stort engagement omkring julehjælpen i hele deres koncern og ved at inddrage deres medarbejdere.

- Peder Stedal som er direktør for Elgiganten fortæller f.ex, at i 3 af deres varehuse støtter hver 4 kunde vores indsamling, IMPONERENDE, siger Klaus Nørlem, men hvad siger du?

15.228 har søgt julehjælp i år
Ekstra Bladet samler igen i år ind til fattige danske børns jul sammen med Dansk Folkehjælp. Det er 11. år i træk.
Sidste år fik 9540 enlige forsørgere på offentlig ydelse en julehjælpspakke, der har en værdi af 1500 kr: Et gavekort til Rema, et gavekort til BR og et gavekort til Sportmaster. Mere end 15.000 enlige forsørgere har søgt, og der er i år samlet penge ind så 11.332 familier kan få hjælp.

Du kan støtte indsamlingen ved at sende sms, mobilepaye eller via bank.

SMS

JULEGAVE til 1999
og støt med 150 kr.

Mobilepay

51 81 11 12

Bank

mærk JULEGAVE
Reg.nr.: 5301
Konto-nr.: 0 333 666

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere