Jysk kommune synes Rejsekort er dyrt: Indfører 'gratis-busser' i stedet

I stedet for at bruge penge på at indføre Rejsekort på kommunens lokal-busser, så gør Holstebro det gratis at tage med bus 252, 260, 270 og 283

-  Det er mange penge, der skal bruges på Rejsekortet, og vi synes også, at det har haft visse problemer.

- Vi tror på, at der kan findes lidt smartere løsninger.

Sådan begrunder Klaus Flæng, der er socialdemokrat og formand for Holstebro Kommunes teknikudvalg, overfor TVMidtvest, den beslutning, der fra i går har gjort rejser med linjerne 252, 260, 270 og 283, gratis.

Det burde være sådan alle steder
Håbet er, at borgerne i de områder, der nu får mulighed for at køre gratis, vil bruge busserne mere end de gør i dag. Og at andre borgere måske vil overveje at flytte til 'gratis-bus-byerne' Idom, Råsted, Borbjerg, Ulfborg og Hvam Mejeriby, i stedet for at bo i selve Holstebro.

Og ser man på TVMidtVests Facebook, så er der rimelig pæn opbakning til de gratis busser, som foreløbig skal køre i to år.

- Rigtig god ide.

- Burde være sådan alle steder og spare mange penge på udstyr, skriver Christian P f.ex. og Hanne D krydser fingre for at ideen med de gratis busser også kommer til Sjælland:

- Det skulle være gratis, når man kører med tog og busser, skriver Hanne, men hvad tror du?

Får byerne Idom, Råsted, Borbjerg, Ulfborg og Hvam Mejeriby flere indbyggere, nu hvor busturene (de næste to år) bliver gratis?

I Lemvig gjorde man busserne gratis helt tilbage i 2008, og daværende formand for teknik- og miljøudvalget, Jørgen Nørby, siger til TVMidtvest, at det har været en stor succes.

- Vi har fået flere til at køre med busserne.

- Samtidig stod vi over for at skulle investere i et nyt billet-udstyr, som ville koste 300.000 kroner.

- Det ville være helt grotesk i og med, at vi kun havde en indtægt på billetterne på 100.000 kroner, siger Jørgen Nørby til TVMidtvest.