Kæmpeflertal: Vent med omskæring til der er hår på regnormen

Hvorfor er det overhovedet tilladt at skære i små drenges tissemænd, spørger flere hundrede nationen!-debattører.

Onsdagen stod i forhudens tegn på nationen!

Først skulle læserne hjælpe med at afgøre, hvilken forælder, der har det sidste ord at skulle have sagt om omskæring - det foregik i artiklen Forældre skændes om 4-åriges tissemand.

Man skal selv bestemme når man er gammel nok
Og lidt senere ramte Casper Kofods klumme Hey#: Du snitter forhud, jeg klipper øjenlåget af mit barn nettet. Tilsammen fik de 500 kommentarer - de fleste fra læsere, der ikke forstår at det er lovligt, at skære hud af et lille barn.

- Synes omskæring skal være et valg barnet selv tager, når det bliver gammelt nok, og ikke et valg forældrene tager.

- Men ligesom forældre, der ikke vaccinerer deres børn, så er det jo deres valg, skriver Tina på ekstrabladets Facebookside, hvor Maja bruger lidt hårdere retorik i sin omskærings kritik:

Hvis man skærer i sit barn elsker man det ikke
- At man som forældre kan gå med til at der bliver skåret i ens barn pga. religion viser bare hvor lidt kærlighed man har til det barn og hvor syg i hovedet man er, skriver Maja G, og på nationen! fortæller E.M.E. at omskæring kan betyde at sex-glæden bliver mindre:

Nogen mister sexlysten - det er da negativt
- Der er nu en del mænd, der mister deres sexlyst ved fjernelse af forhuden. Nogle bliver slet ikke i stand til at gennemføre et almindeligt samleje og de kan få en lang række andre negative konsekvenser.

- Der er ingen tvivl om at omskæring af piger/kvinder er forfærdeligt, men det er omskæring af drenge også, sålænge det ikke sker af strengt nødvendige medicinske årsager, skriver E. M. E., der tilhører de 94 procent af læserne,d er synes at omskæring skal være frivillig - og først må foretages når drengen er 15 år.

24-årsregel kunne være på sin plads
- Barnet skal ALTID selv bestemme, og først når det er blevet personligt myndigt.

- Måske ældre, fx. en 24 års regel kunne være på sin plads, lyder det fra Josef K. mens Yusuf P mener at hele diskussionen er ynkelig:

- Endnu et forsøg på at skabe splid, endnu en måde at piske en stemning op på, ENDNU ET YNKELIGT FORSØG PÅ AT TJENE PENGE!

- Bare stop! Det er ynkeligt, skriver Yusuf.

Heftig debat om et lille stykke hud - men hvad mener du, der er omskåret?
Ville du gerne selv have haft valget?

80 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere