Kai synes 'bager-drenge' bliver udsat for sexisme: Det må han så synes

Prøv at søg job ovre hos slagteren, der er du nok mere egnet. Sådan lød det da Kai søgte job hos bageren, men det vil han ikke finde sig i. Er der nok fokus på sexisme i fritidsjob?

- Jeg har ønsket jobbet i lang tid. Det er et job, som er perfekt til mig, da jeg kun bor ca. 500 meter væk fra bageren.

- Forleden dag gik jeg så ned til bageren for at søge.

- Jeg havde taget pænt tøj på og sat mit hår, for at vise, at jeg var klar på at få det her job.

Av: Kvinders psykiske vold gør ligeså ondt som mænds fysiske vold

Jeg spurgte hvorfor drenge er uegnede
Sådan indleder Kai, der er en ung mand fra Aarhus-området, et brev til nationen!, der forhåbentlig kan være med til at sætte skub i en i Kais øjne meget tiltrængt debat om den sexisme, der ifølge Kai rammer mange unge i teenagealderen. Kai - som har bedt om at optræde som Kai, men hedder noget andet - føler nemlig at problemet for unge mænd er så stort, at politikerne bør gå ind i sagen. Hans brev - som du gerne må dele, så Kai kan få den fokus, han efterspørger, fortsætter nemlig således:

- Da der kom en ekspedient sagde jeg: 'Hej, jeg har set I søger nye medarbejdere, og jeg vil gerne søge om, at få jobbet'.

- Dertil svarede ekspedienten: 'Vi har desværre allerede nok kandidater, og vi søger også kun piger til jobbet, fordi vi mener ikke at drenge er egnet til jobbet.'

Du passer nok bedre ovre hos slagteren
- Jeg spurgte hvorfor drenge ikke var egnet, og hun svarede: 'Vi har haft drenge som har arbejdet her før, og de kommer ikke til tiden og de passer ikke til jobbet. Men du kan søge job ovre hos slagteren, der er du nok mere egnet'.

- Jeg gik ud af bageren med en følelse af, at være udsat for grov sexisme, og jeg var også rigtig ked af det, og følte, at jeg ikke var god nok, som jeg er.

- Jeg følte, at fordi jeg er en dreng, har jeg ikke lige så mange muligheder som piger på min alder.

- Det får bestemt flere drenge på min alder til at droppe fritidsjob, og det er bestemt noget som børne- og ungeministeriet skulle fokusere på, slutter Kai.

Men hvad tænker du? har drenge sværere ved at finde et fritidsjob end piger?

nationen! har været i kontakt med den pågældende bager, der godt kan huske Kais ansøgning. På spørgsmålet om, hvad de siger til at kai synes, der er sexisme, er svaret: det må han så synes.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri