Kan ikke få sine 40.000 kr: Mangler en bankkonto

Hvorfor er det nærmest komplet umuligt at få en erhvervskonto i Danmark? Ambulanceredder Henrik bliver afvist og afvist og mødt med mystiske krav

- Jeg har i mange år været kunde både privat og erhverv i Sydbank.

- Så da en kollega og jeg køber et lille ambulancefirma, spørger jeg selvfølgelig Sydbank om at oprette en konto til firmaet.

- Herefter starter komikken.

Hele husstanden er mig og min hund
Sådan indleder Henrik H et brev til nationen! om at være erhvervsdrivende og ikke have en erhvervskonto. Henriks nye firma er et ambulance- og sygetransport firma, som udfører opgaver for både forsikringsselskaber, det offentlige og for private, og de skal – som alle andre firmaer - bruge en konto, så kunderne kan betale. Henrik er ikke den første, der har oplevet den slags problemer (se links nedenfor) og hans brev, som Sydbank kommenterer nedenfor, fortsætter derfor således:

- Jeg får så en mail med en lang smøre om at hele min husstand skal skifte bank, forsikringsselskab.

- De spørger også hvilke forsikringer vi skal have.

- Jeg bor alene med min hund !!!!

- Jeg har nu prøvet flere banker for at få en erhvervskonto, men enten bor jeg for langt væk eller også vender de ikke tilbage.

Skal have 40.000 men mangler konto
- Et andet problem er, at vi ikke har brug for at låne penge.

- Så nu har vi ingen konto, skriver Henrik, der forleden modtog dette brev, om at han skal have 40.000 kr. men at der ikke er nogen konto, pengene kan sættes ind på:

nationen Derfor kan Sigurd ikke få sine penge: Har tjent 43.000 på at lægge tagpap

Skat sagde ja til, at Ilona kunne åbne en erhvervs-konto i Polen. Men det ville hun ikke, og hun synes at Danmark i 2019 er ligesom Polen var i 1981. - Alle bliver mistænkt, skriver Ilona. nationen Banker sagde nej til Ilonas 250.000 kr

Vi skal afdække kundens formål
Henrik er ikke den første, der har skrevet og klaget over, at det er svært at få en erhvervskonto, og nationen! har bedt Sydbank forklare, hvorfor de ikke bare giver ham en konto. Her er, hvad de kan svare:

- Vi kan ikke kommentere på konkrete kundeforhold.

- Men for alle oprettelser af nye kunder, både privat og erhverv, gælder, at vi stiller en række spørgsmål for at afdække kundens formål med kontoen for at kunne modvirke hvidvask, lyder det fra Sydbank, men hvad tænker du?

1 af 2 
2 af 2 
197 kommentarer
Vis kommentarer