Kasper er bange for at sælge sin mobil: Kørekortnummer står på bon'en

Man skal vise pas eller kørekort for at få lov til at købe en telefon med abonnement, men hvorfor skal butikkerne skrive de personlige oplysninger ind på kvitteringen, spørger Kasper

- Hej

- Jeg - som forbruger - synes, der skal sættes fokus på, at hvis man har købt en mobil med abonnement og har vist ID så som kørekort, så står ens kørekortnummer på kvitteringen.

Ny ejer kan jo stille 'dumme' spørgsmål til politiet
- Og hvis man så en dag vil sælge den videre, så kan den nye ejer med kvitteringen i hånden, ringe til sin lokale politistation, og spørge (dumt) ind til f.ex. hvornår kørekortet udløber, er min motorcykel-køreprøve registeret, kan du se hvor mange klip jeg har, hvornår udløber min spiritus dom osv.

Sådan indleder Kasper et brev til nationen! om de i hans øjne ret så tåbelige regler, der betyder, at man skal vise pas eller kørekort, for at få lov til at købe en mobiltelefon med abonnement i Danmark.

Det burde ikke stå på kvitteringen
 

Kasper er ikke den eneste, der har kontaktet nationen! om detspørgsmål. Sidste år skrev fortalte Henrik f.ex., hvor latterligt han synes reglerne er, men fra telefonselskabet var svaret, at man - når man tegner eller gentegner et abonnement - skal kreditgodkendes, og at den skal kræver billed-ID.

Se også: Telia bad mig fise af: Kontanthjælpsmodtager uden pas og kørekort

Men nu skal Kasper altså sælge sin mobil. Og da den person, der vil købe den, gerne vil have kvitteringen med, så er Kasper blevet nervøs:

- Jeg synes ikke det burde være så let at kunne få oplysninger om andres kørekort, bare ved hjælp af en kvittering.

- Måske politipersonen, der er i den anden ende af røret inde på centralen bliver lidt forvirret eller er ny i stolen, kunne komme til oplyse de forkerte ting, så som adresse, cpr nummer osv, skriver Kasper, der altså gerne vil have fokus på problemet.

Mener du at Kasper har noget at være nervøs over? Og synes du at det OK, at tele-butikkerne skriver folks kørekortnummer på kvitteringen?

Er det fornuftigt at en telebutik kræver at se kørekort eller pas?

Se resultat

Er det fornuftigt at en telebutik kræver at se kørekort eller pas?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i nationen!
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen