Khalil er skræmt når han går på gaden: Hver 5. er DF-racist

Jeg hæfter mig ved at det primært er andre steder i landet end Hovedstaden, at Dansk Folkeparti har høstet flest stemmer; den vestlige del af Sjælland samt den sydlige del af Jylland. Steder, hvor der bor væsentlig færre muslimer end i nogle af landets største byer, skriver Khalil i en bekymret indlæg om at være muslim i Danmark 2015

- Torsdag aften var der flere overraskelser ved det netop overståede valg.

- Den største af dem alle var dog, at Dansk Folkeparti løb med hele 21,1% af stemmerne, og dermed er det parti med den klart største udvikling.

Her i Søborg gik DF 5,9 procent frem
- I min egen hjemby Søborg, i Gladsaxe Kommune, har partiet fået en positiv udvikling på 5,9%. Skræmmende, hvis du spørger mig.

- Skræmmende fordi at Dansk Folkeparti gang på gang har vist eksempler på deres fremmedfjendske, og ikke mindst islamofobiske holdninger.

- Skræmmende fordi, at Dansk Folkeparti er et af landets mest dobbeltmoralske politiske partier, men alligevel får lov at slippe afsted med det.

Skræmmende - det er folk jeg møder på gaden
- Og skræmmende fordi at jeg i min egen hjemby Søborg hver dag går forbi mine medmennesker, med den bagtanke, at næsten hver femte af dem har stemt på et parti, hvis værdipolitik og generelle udtalelser gennem årene, ikke engang er på grænsen til det racistiske, men desværre langt over.

Sådan indleder nationens! Khalil et læserbrev om fremtiden som muslim i et Danmark, hvor Dansk Folkeparti har fået opbakning fra femte stemmeberettigede borger. Khalil har flere gange skabt debat på nationen! med sine læserbrev om at være elev på Øregård og at lære at håndtere mobning, og nu skriver han om sin frygt og undren over, at så mange danskere er havnet hos DF. Hans brev fortsætter derfor således:

Nyrup sagde det så rigtigt: Stuerene bliver I aldrig
- Jeg behøver vel næppe at opremse, nogle af de mange udtalelser eller handlinger fra DF, som er så kontroversielle, at det næsten bringer tankerne tilbage på en tysk leder for små 75 år siden.

- Fordi det er hele landet bekendt, og jeg tror ikke at nogen som helst er i tvivl om, at Dansk Folkeparti er et fremmedfjendsk og islam-hadende parti.

- Og netop dette er det skræmmende for mig. At Dansk Folkeparti har fået over 740.000 stemmer, når det ikke er nogen hemmelighed, hvad partiet står for.

- Den daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen sagde så rigtigt i 1999: 'Uanset hvor mange anstrengelser man gør sig – set med mine øjne - stuerene bliver I aldrig', mens han i 2010 fastslog, at partiet stadigvæk ikke var stuerene, 11 år efter. Og nej – Dansk Folkeparti er ikke stuerene.

- Hvis partiet indirekte havde haft nogle stærke holdninger til muslimer eller generelt andre kulturer, så havde det for mig været en anden sag.

De splidskabende dobbeltmoralske holdninger
- Men når så mange af deres kandidater fuldkommen åbenlyst har gjort eller sagt ting, som vel er på grænsen til at overtræde grundlovens paragraf 266 b, så skræmmer det mig at jeg lever blandt flere hundredetusinder, der deler samme holdning. En holdning, som er kontroversiel, splidskabende og samtidig også dobbeltmoralsk.

- Dobbeltmoralsk fordi, at Dansk Folkeparti går meget op i at holde fast i de danske værdier; herunder ytringsfriheden. Og partiet er også gode til, hurtigt at forsvare eksempelvis Muhammedtegnere eller forsvare partiets modstand af tørklæder med ytringsfriheden (sidstnævnte selvom vi lever i et samfund med religionsfrihed).

- Men så snart en muslim ytrer sig om hans/hendes syn på samfundet, eller en muslims kvinde bære et tørklæde, eller en muslim holder ramadan, så er det som om, at ytringsfriheden, og specielt religionsfriheden, ikke længere gælder.

- Valgresultatet skræmmer mig som sagt, men samtidig ærgrer det mig også en del. Mest fordi, at jeg personligt kæmpede for, at bekæmpe det negative syn på islam, efter terrorangrebet i København tilbage i februar måned.

Jeg troede vi kunne stå sammen
- Der bredte sig meget hurtigt en negativ tone om Islam på de sociale medier, men samtidig oplevede jeg, både i de danske medier og på de sociale medier, at etniske danskere, og danskere med anden etnisk baggrund, forsøgte at holde sammen, og gøre det klart, at handlingen ikke var islamisk, selvom udøveren handlede i Islams navn.

- Jeg skrev selv et læserbrev dengang, som blev taget positivt imod, og jeg fik følelsen af, at Danmark mere end nogensinde før holdte sammen. Og at sammenholdet i et land med flere farver, overskyggede det forskruede og forkerte billede af Islam.

Men jeg tog fejl
- Jeg tog tydeligvis fejl, for hvis mere end 740.000 mennesker i det her samfund kan få sig selv til at stemme på et parti, der ikke accepterer tørklæder, ikke accepterer noget som harmløst som paraboler, før har haft kandidater som har heilet og kaldt muslimer for 'kræftceller', synes at muslimerne spiser al kagen og saftevandet på hospitalerne, eller ikke synes, at en TV-vært samt personen, der bliver interviewet må have en anden hudfarve, til trods for at de er født og opvokset i Danmark og veluddannede… Så har vi nogle seriøse udfordringer herhjemme.

- Selvfølgelig er Dansk Folkeparti også gået til valg på andet end blot værdipolitik. Men at et parti med ovenstående holdninger og meninger kan få over 740.000 stemmer, er hvad der slår mig.

- Det kan være svært at drage nogen konklusion om, hvorfor Dansk Folkeparti har fået så mange stemmer i denne omgang. Mit bud er umiddelbart, at der er en klar sammenhæng mellem valgresultatet og terrorangrebet i København tidligere i år.

Det er især der hvor der IKKE bor muslimer
- Og samtidig hæfter jeg mig ved, at det primært er andre steder i landet end Hovedstaden, at Dansk Folkeparti har høstet flest stemmer; den vestlige del af Sjælland samt den sydlige del af Jylland. Steder, hvor der bor væsentlig færre muslimer end i nogle af landets største byer.

- Og hvis man sidder i nogle af disse områder, og på TV ser, en hel uges dækning om et terrorangreb, og det nævnes hvert minut, at udøveren var muslim – så er det pludselig nemt at frygte en hel religion og dets tilhængere.

- Jeg håber at de næste 4 år, vil ændre på de resultater som vi så i går.

Nu håber jeg DF går i regering - det kan de nemlig ikke magte
- Og jeg vil endnu engang opfordre alle til, ikke at smide håndklædet i ringen, som jeg har set mange gøre på de sociale medier, med en opgivende tilgang. Kæmp i stedet, og tag ansvar, og modbevis de 740.000 om deres påstand. 

- Som debattør Tarek Hussein belyste dagen efter valget, så er Dansk Folkeparti nu nærmest nødsaget til, at gå i regeringen, da alt andet ville være uacceptabelt overfor deres vælgere – en rolle som de ikke er glade for, da de nu ikke længere kan skyde til både højre og venstre, i to betydninger.

- En rolle som jeg håber og tror de ikke kan magte, slutter Khalil sit brev.

Hvad mener du? Forstår du at Khalil er skræmt over de mange DF-vælgere? 

322 kommentarer
Vis kommentarer