- Ved flere lejligheder har jeg oplevet, at man ved kirkelige handlinger som bisættelser og begravelser ikke respekterer Dannebrog og regler for nævnte.
Man nedtager flaget når man skal hjem fra arbejde
- Man nedtager flaget, når det passer bedst og koster mindst. F.eks. når den kirkelige handling er foretaget, og ikke, som det burde være, ved solnedgang.
Sådan indleder Palle S fra Lundby et læserbrev til Ekstra Bladet, om den i hans øjne helt forkerte måde hans lokale kirke, Hammer Kirke, håndterer flagning på. Palle er nemlig meget optaget af at man følger flagreglerne (se dem nedenfor), og derfor har han i flere omgange henvendt sig til kirken og til meningsrådet, for at få dem til at overholde de regler. Hans brev fortsætter derfor således:
- Jeg har for nylig talt med en graver, som ikke var bekendt med reglerne for omgangen med det mest danske, vi har, nemlig Dannebrogs-flaget.
Der er ikke økonomi til at vente til solnedgang
- Ved en efterfølgende samtale med et menighedsrådsmedlem nævnte jeg ovennævnte, og hun svarede, at det ikke var hendes bord.
- Venligst respekter det mest danske vi har her i landet: Det danske flag, skriver Palle, og nationen! har talt med graveren i Hammer Kirke, der bekræfter at reglerne ikke bliver fulgt til punkt og prikke.
- Det er et spørgsmål om økonomi. I gamle dage boede graveren lige ved siden af kirken, og der var også en præst i præstegården, der kunne hjælpe til.
- Men jeg går hjem kl. 15.30, og så tager jeg flaget ned - der er ikke medarbejdere på arbejde til solnedgang, siger graveren.
Men hvad siger du? Skal man altid følge flagreglerne - og har du en ide til, hvem der kunne tage flaget i Hammer Kirke ned - nu hvor kirken ikke har medarbejdere, der arbejder frem til solnedgang?