Kiwi's svar til fornærmet skralder: Affaldsmad er vores ejendom

Mere end 20000 læsere har deltaget i debatten om skralder-Joan, der blev kaldt tyv forleden aften af en Kiwi-medarbejder. Nu har Joan fået svar fra Kiwi

Sidste søndag fandt vi kylling, mælk, brød, frugt juice og frossen pizza,  der var lidt mange af dem, så jeg gav nogen stk til nogen andre. Det gælder jo om at hjælp hinanden. Pålæg og rugbrød. Der var mad til en uge, skriver Joan, der synes hun gør en god gerning, når hun spiser kasseret mad.
Sidste søndag fandt vi kylling, mælk, brød, frugt juice og frossen pizza, der var lidt mange af dem, så jeg gav nogen stk til nogen andre. Det gælder jo om at hjælp hinanden. Pålæg og rugbrød. Der var mad til en uge, skriver Joan, der synes hun gør en god gerning, når hun spiser kasseret mad.

- Hej Joan. Tak for dine 2 mails. Jeg beklager den lange svartid.

Vi skal ikke diskutere om det er ulovligt
- Som udgangspunkt er det ikke ulovligt at skralde, men der kan dog være tale om ulovlig indtrængen på privat grund, i forbindelse med at der skraldes.

- Det er dog ikke det der skal diskuteres her.

Sådan indleder Peter fra Kiwi's Kundeservice et svar til Joan, der forleden blev fornærmet over, at hun blev kaldt 'tyv', da hun var ved at lede efter affaldsmad i containeren bag Kiwis supermarked i Hammel

Se også: Joan finder mad i containere: Ydmyget da personalet råbte 'tyv'

80 procent kan godt lide skraldere
80 procent af de mere end 20.000 læsere, der har deltaget i skralderdebatten ved at svare på spørgsmålet 'Hvad tænker du når du ser nogen samle mad i supermarkedernes containere?' er på Joans side, men Kiwis kundeservice siger nu, at de helst ikke vil have skraldere. brevet fra Kiwi fortsætter nemlig sådan:

- Som sådan ønsker vi ikke, at der er nogen der roder i vores container, om det er for at skralde, (mad), eller hvad det ellers måtte være, der kan findes af ikke brugbare effekter i vores container.

Selvom det er smidt ud er det vores ejendom
- Dette er som sådan vores ejendom, også selvom det er smidt i containeren.

- Der er en årsag til at det er smidt i containeren, da vi ikke længere kan stå inde for fødevaresikkerheden.

Og vi sælger 'datokritiske varer' billigt i butikken
- Vi går ikke ind for madspild i den forstand, og i forbindelse med dette vil datokritiske varer også være mærket ned i butikken, og sælges derfor billigere.

Vi kan ikke sige noget om håndtering
- Vi har ikke i KIWI retningslinjer for hvorledes affaldet er håndteret, når det er smidt i containeren, og kan ikke således ikke kommentere på om affaldet har været rodet til som det beskrives.

- Vi oplever beklageligvis jævnligt at vores låse bliver brudt op, såfremt vi benytter dette på vores container, så det er derfor dette ikke opleves så tit, skriver Peter, der dermed er lidt mere afvisende end direktør for Kiwi, der forledes sagde:

-  Generelt er skraldere ikke et problem, sålænge der ikke efterlades affald omkring containere, da det kan tiltrække skadedyr.

Hvad mener du om skraldere? Og forstår du hvad Kiwis skralder-holdning er?

Joan synes, det er svært at tyde, men understreger at hun ikke er ude på at blive uvenner med supermarkedet:

Går de ind for madspild eller hvad?
- En ting er sikker. Vi er ikke ude på at skabe ufred, vi er kun ude på at få mad på bordet.

- Men når de skriver, 'vi går ikke ind for madspild i den forstand', så tænker jeg, om de går ind for det eller gør de ikke.

- Jeg finder det også mærkeligt, at han omtaler de ting de smider ud, som ikke brugbare, skriver Joan, der skralder fordi pengene er små.

Spiser du varer, hvor sidste salgsdato eller holdbarhedsdato er overskredet?

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 Sidste søndag fandt vi kylling, mælk, brød, frugt juice og frossen pizza, der var lidt mange af dem, så jeg gav nogen stk til nogen andre. Det gælder jo om at hjælp hinanden. Pålæg og rugbrød. Der var mad til en uge, skriver Joan, der synes hun gør en god gerning, når hun spiser kasseret mad.
168 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere