Klager over budskab i vin-gummi: Min datter lærer om spiritus

- Det er jo at opmuntre børnene til at lære om spiritus, siger en svensk far om engelsk vingummi med spiritus-navne. Men hvad siger du?

- Min datter havde lige lært at læse, og så læste hun det der stod på vingumminerne.

- Far...hvad er gin?

Opmuntrer børnene til at lære om spiritus
Sådan fortæller svenske Thomas, 42 år, til Metro.se om den oplevelse han havde forleden - og som gerne vil skåne andre forældre for. For Thomas havde som så mange svenske familier fyldt en pose i varehuset Willys løsgodis-afdeling, og stor var hans overraskelse, da datteren pludselig begyndte at tale om spiritus:


Der står gin på vingummien.

Vi vil gerne have det stoppet
- Det er jo ligesom at opmuntre børnene til at lære om spiritus, og det synes jeg er en alvorlig sag, siger faderen til avisen, der også har talt med pressechefen for Axfood, der ejer Willys. Og pressechefen er helt enig:

- Der er ingen klog eller rimelig grund til at have navne på spiritus på slik, og vi har også bedt leverandøren om lave det om, siger Claes Salomonsen til metro.se, men hvad siger du?

Haribo fjerner racistiske lakridser

Ingen døde, ingen kom til skade
metro.se's Facebookside er der ikke den store forståelse for hverken faderen eller pressechefens holdninger:

- Far, hvad er gin.

- Det er slags spiritus.

- Aha, tak far.

- Problemet løst, ingen døde eller kom til skade. Hvad er der dog galt med svenske forældre, skriver David H i en kommentar, der har fået 233 likes, og Lotta A er enig:

- Men herregud! Det er vel din opgave som far, at oplære og opdrage dit barn, skriver Lotta.

Er det OK, at der står 'vodka', 'gin', 'rum', 'chablis' osv på slik? Og er du bange for at dine børn bliver alkoholikere af at se spiritusnavne?