Klart at PostNord mangler penge: Har fået 100 pakker fra Kina uden porto

nationens! Pia M køber el-pærer i Kina og får dem sendt portofrit. Det er billigere - og lettere - end at købe dem i Danmark.  Og PostNord fortæller, at det en særligt dyr opgave at dele kinesisk post ud i Danmark. 

- Jeg/vi undres over, at man hele tiden taler om det underskud PostNord har på danske breve.

- For hvad med de store mængder Kina-post, som de ikke får penge for.

- Jeg tror (uden at vide det), at mængden af breve fra Kina er på størrelse med - eller endda større end - den normale mængde brevpost i Danmark. Så problemet må da være til at få øje på.

 

Køber billige el-pærer i Kina - og får dem gratis leveret
Sådan indleder nationens! Pia M. en mail om pengeproblemerne i det danske postsystem - og hendes bud på en forklaring. Og som du kan læse i det svar Post Nord på nationens! foranledning har indhentet(se nedenfor), så er der faktisk noget om snakken. Pia Ms brev fortsætter nemlig således:

- Det er ganske normalt at købe billige varer i Kina og få dem sendt uden fragt omkostninger. Det er f.ex. billigere at købe en el-pære i Kina, og få den sendt til danmark, end at gå ned og købe den i en dansk butik. Det som sker når man bestiller er:

1. Pakken må ikke veje over 2kg ( hvis den så gør deler de den bare i f.eks 2-3 forsendelser, så er den gratis igen )

2. Værdien må ikke overstige 80 kr .. for så skal der betales moms og told ( mellem 80-1150 moms og told, over 1150 moms , told afgift )

3. hvis værdien overstiger 80 kr. nedskriver afsender meget ofte beløbet således man 'slipper' for at betale moms , told og afgift. (Hvis man er fræk nok spørger man om det).

Jeg har købt 15, min niece 30 og mit arbejde mere end 50
- Så det er altså  ikke kun posten, der bliver snydt, det er også told og skat.

- Jeg vil tro, jeg har købt privat 15-20 pakker sidste år, hvis ikke mere, og flere i min omgangskreds gør det samme, så det er bestemt ikke et særsyn.

- Her hvor jeg arbejder, køber alle varer i Kina og rent arbejdsmæssigt, køber vi varer flere gange om ugen på den måde.

- Det kan være en reservedel til en maskine, eller værktøj osv osv - og vi har gemt mindst 50 kuverter som vi har modtaget det sidste år.

PostNord: Man kan være heldig
- Jeg spurgte min niece i går og hun havde købt mindst 30 gange sidste år, så det bliver altså til noget… medmindre det kun er os, der gør det, skriver Pia, der har sendt dette eksempel på et køb.

 

- Det er nogle små jule dimser til at komme på træet, skriver hun, og kommunikationschef i PostNord, Morten O. Nielsen, forklarer i denne skriftlige kommentar, at det er en dyr opgave at dele Kina-brevene ud:

- Når man handler på nettet, kan man være heldig, at netbutikken tilbyder fri fragt til sine kunder. Men netbutikken betaler stadig for fragten hos sin distributør.

- Sender man fx post fra Kina til Danmark, betaler afsender for distribution hos det kinesiske postvæsen.

- Sender man post fra Danmark til Kina, betaler afsender til PostNord.

Kina er sluppet alt for billigt
- De forskellige landes postvæsner afregner med hinanden efter internationalt fastsatte takster, så omkostningerne ved at bringe ud dækkes.

- Kina er dog historisk set sluppet alt for billigt i den afregning, og derfor er det en særligt dyr opgave for PostNord at dele kinesisk post ud i Danmark.

- Det er en opgave, vi ikke har kunnet løbe fra, da det er en del af vores pligt som befordringspligtig virksomhed at sikre, at der kommer post ud til alle dele af landet - også international post.

Og fra 2018 bliver det dyrere for Kina
- Derfor er der i internationalt postregi igennem flere år arbejdet hårdt på at få ændret taksterne for afregningen med Kina.

- I efteråret faldt en ny aftale på plads, der betyder, at fra 2018 skal det kinesiske postvæsen betale en højere pris, der stemmer bedre overens med de faktiske omkostninger, skriver Morten fra PostNord, men hvad mener du?

Handler du også portofrit i Kina? Og har du undret dig over prisen?

 

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
385 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere