Annonce:
Annonce:

'Kørte de vantro ned': Derfor angreb terror-chauffør i Stockholm

Den 39-årige Rakhmat Akilov, der er anholdt og mistænkt for terror-angrebet i Stockholm, vidste ifølge flere avis-kilder, nøjagtig hvad han gjorde.

Denne 39-årige mand fra Uzbekistan har ifølge flere avisers kilder, fortalt hvorfor, han angreb svenskere i fredags. Foto: Privatfoto
Denne 39-årige mand fra Uzbekistan har ifølge flere avisers kilder, fortalt hvorfor, han angreb svenskere i fredags. Foto: Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Send kopi til alle, der hævder, at han gjorde det, fordi han fik afslag på asyl.

- Nej. Han gennemførte angrebet fordi han blev inspireret af IS og deres ideologi.

Sådan skriver Karram S på den svenske avis Expressens Facebook-side i en af de titusindvis af kommentarer, der er skrevet om det terrorangreb, den 39-årige Rakhmat Akilov efter egen forklaring til politiet udførte lidt før kl. 15.00 i fredags.

Jeg kørte de vantro ned
For efter et forhør i går søndag, har kilder fortalt de store aviser, Expressen og Aftonbladet, at Rakhmat havde vist sympati for Islamisk Stat på nettet, hvor han også havde liket billedmatariale fra terrorbombningen mod Boston maraton.

Annonce:

Politikilderne - som ikke er blevet modsagt fra officiel side siden aviserne bragte oplysningerne for et døgn siden - fortæller også, at Rakhmat havde rekognosceret i området, hvor angrebet fandt sted. Og at han havde et bestemt formål med terroraktionen, som han efter eget udsagn gennemførte på ordre fra IS:

- Jeg kørte de vantro ned, skal han have forklaret i forhøret i går, hvor han ifølge aviskilderne også fortalte, at han 'bomber Sverige, fordi vi bomber hans land'.


Forsiden af aftonbladet.se

Medier: Mistænkt i uhyggelig chat under terror-angreb

Mange svenskere undrer sig i dag over, at manden - som fik afslag på asyl i slutningen af 2016 og derfor var efterlyst af politiet - ikke var blevet sendt ud af landet. Bl.a. skriver Margareta A på Aftonbladets Facebook:

- Det jeg ikke forstår er, det tager så lang tid at få sendt folk der har fået afslag, ud af landet.

- Det da vel for fanden klart, at de forsvinder - det ville jeg da også gøre, hvis jeg havde fået et afslag.

- Sæt folk i forvaring så de ikke kan forsvinde - lyder enkelt, men åbenbart svært at gennemføre, skriver Margareta, men hvad tænker du?

Er det en ide, at sætte afviste asylansøgere i forvaring indtil man kan sende dem ud af landet?

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: