Kørte fire trailer-læs skrald ud i skoven: Bøden kan være på 8000 kr.

Ejerne af skraldet vil ikke sige, hvem der dumpede et læs skrald i Helle-Biltoft Plantage i juledagene for to år siden, men nu skal sagen alligevel i retten

Tydelige spor efter skovsvin. Foto: Benny Ølgod
Tydelige spor efter skovsvin. Foto: Benny Ølgod

'Den slags svinere burde takseres med bøder, startende fra 10.000kr og op. Uden undtagelser.
Og så er det komplet ligegyldig hvem der dumper.
Bare det er en enkelt pose med affald, så burde taksten være 10.000.'

Kan da ikke være rigtigt
Sådan skrev Tommy F i en kommentar på jv.dk, da Syd- og Sønderjyllands Politi for tre uger siden sendte en gennem-efterforsket sag om skov-skrald videre til juridisk vurdering hos anklagemyndigheden.

Første gang, sagen blev efterforsket, gav nemlig politiet op, da ejerne af affaldsdyngen ikke ville oplyse navnene på de to personer, der ifølge deres forklaring, var ansvarlige for skovsvineriet.

 

Endelig: En person tiltalt for henkastning
Men nu - hvor sagen altså er efterforsket endnu en gang - er juristerne endt med at vurdere, at der er en sag, som retten i Esbjerg kan tage stilling til: En person er blevet tiltalt for henkastning af affald, hvilket er en overtrædelse af naturbeskyttelsesloven.

- Jeg synes, det er en positiv udvikling.

26.000 læsere: Politiet skal prioritere skovsvineri
- For det kan ikke være rigtigt, at man kan unddrage sig et ansvar ved at sige, at man ikke har smidt det, siger formand Benny Ølgod fra Helle-Biltoft Plantage til jv.dk i dag, Det var Benny, der anmeldte svinene for to år siden.

Se også: Gad ikke køre 4 km til genbrugspladsen: Skoven er så stor

Da nationen! skrev om sagen lige efter nytår 2016, deltog mere end 30.000 læsere i debatten om skovsvin og politiets håndtering af skovsvineri. Det store flertal mente dengang, at politiet skule tage den slags sager mere alvorligt og at bøder på mindst 10.000 kr. var på plads, men ifølge jv.dk er der 'kun' udsigt til en bøde på 8000 kr.

Hvad tænker du? Og tror du det ender med en dom?

 

168 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere