Kommer 15 minutter for sent i skole: Det er busplanens skyld

To gange om ugen skal Simon møde 63 minutter for tidligt, for ikke at komme for sent. Det er bussens skyld

- Jeg har det problem, at Midttrafik har lavt en busplan, der ikke passer til de tider, og de andre skal møde i skole.

- Kommer 40 minutter for tidligt - og 2 dage om ugen, hvor jeg skal møde til 3 time, kommer jeg 15 minutter for sent.

63 minutter for tidligt  for ikke at komme for sent
- Ellers skal jeg tage en bus, hvor jeg kommer 63 minutter for tidligt...

 

Sådan skriver Simon, der går på Herning HF og VUC - når det altså passer med bussen. Simon skal - hvis han skal møde til 1 time, som er kl 8:10 - tage bussen kl 6:53. Så er han der 7:30. Og hvis han skal møde til 3 time, som er kl 9:55, skal han tage bussen enten 8:15, som er der 8:52 eller tage den kl 9:30 og er der 10:07.

Tage mere hensyn til de studerende
Det synes Simon er for dårligt, og derfor har han skrevet til Midttrafik, for at finde ud, om de ikke kan køre på nogle bedre tidspunkter. Hans brev fortsætter derfor således:

- For det burde jo være de studerende, man viser hensyn til, da vi er flest.

- Men hvem Midttrafik tager hensyn til, gider de ikke at skrive. De skriver bare, at nogle af dem, man kunne vise hensyn til, er pendlere, studerende, fritidsaktivister og så videre, men det kan jeg jo ikke bruge til noget.

 

De må jo skjule noget
- Jeg vil gerne vide præcis, hvem det er, men de må skjule noget. Om det så er at det passer til chefens søn, ved jeg ikke!

- Håber virkelig, at det her kan hjælpe mig og alle de andre studerende,

- Hvis det lykkes, vil det betyde bedre bustider, der gør, at vi har mere tid i hverdagen og derfor ikke behøver at sidde ligeså lang tid hen på natten og gøre vores pligter færdig.

- Vi kan så tage bussen senere om morgen og derfor kan vi sove længere og vi vil derfor få mere søvn, som gør vores indlæring bedre, så skolerne opnår et bedre gennemsnit, skriver Simon, der har flere venner, der har købt bil på grund af problemet. Og det er jo noget skidt for miljøet, som Simon siger.

Men hvad mener du? Har du også problemer med din bus-køreplan, og synes du busselskaberne bør lytte mere til kunderne, når de lægger køreplaner?

 

1 af 4 
2 af 4 
3 af 4 
4 af 4 
141 kommentarer
Vis kommentarer