Kommunal video provokerer: Hahaha ... rent til grin

Borgerne i Køge Kommune er mere engagerede i affalds-sortering, end alle nøgletal og erfaringer kunne forudse - og derfor oplever mange problemer med at få plads i spanden. Men en videom der viser hvordan man kan trylle med plastaffaldet, så det fylder mindre, provokerer åbenbart.

Det har aldrig været meningen at tale ned til folk, men hvis nogen har haft den oplevelse, så beklager jeg, siger  formanden i Klima- og Planudvalget i Køge, Niels Rolskov, om en video, der skal lære borgerne at få plads i affaldsspanden. Arkivfoto.
Det har aldrig været meningen at tale ned til folk, men hvis nogen har haft den oplevelse, så beklager jeg, siger formanden i Klima- og Planudvalget i Køge, Niels Rolskov, om en video, der skal lære borgerne at få plads i affaldsspanden. Arkivfoto.
Følg nationen!

- Ha ha ha.... rent til grin.

- Som om vi ikke selv kan finde ud af det!!

- Spandene er bare for små!

- Indrøm dog det !!! Eller tøm noget oftere!

Heftig debat om snavset syltetøjsglas: Otto fik fat i skraldemanden

Fadæse: Dyrere og dårligere
Sådan skriver Viki L i en af de 132 kommentarer, Køge Kommunes video 'FÅ PLADS TIL PLASTEN - 3 GODE TIPS' har fået på Facebook. Kommunens borgere har nemlig meget mere plastikaffald end forventet, og derfor er man nu gået ud med en video, der demonstrerer, hvordan pladsen til plasten kan udnyttes endnu bedre. Men Viki er ikke den eneste, der synes kommunen gør grin med borgerne:

- Den nye affaldsordning er en fadæse. Det er blevet markant dyrere. Og samtidig er servicen fra jeres side meget ringere.

- Jeg tænker på: alt for små rum, 14-dages tømning, krav om at vaske emballage (ekstra udgift til vand).

22.500 kr er for lidt: Kan ikke få danskere til det her job

Provokerende at blive belært
- At i offentliggør en video som belærer os borgere at bruge en masse tid og plads i køkkenet på at vaske, opbevare, stable og komprimere affald, hvor i indirekte flytter problemet over på borgeren er en kæmpe provokation.
- Affaldsordningen er fuld af fejl. Køge Kommune har ansvaret for disse fejl. Indrøm det nu, skriver Bjarke A, der har fået 45 likes, og Michael C føler sig heller ikke hjulpet af videoen:

- Super råd til familien på 4 mennesker der bor i et lille rækkehus, for vi har da selvfølgelig lige 2kvm til overs i vores i forvejen proppede hjem til sorteringsborde.
- Dyrere ordning? Tjek
- Dårligere vilkår? Tjek
- Dårligere service? Tjek tjek, skriver Michael.

Kommunens kommunikationsteam svarer pænt på de mange indlæg fra borgerne, og forklarer, at der er løsninger på vej, men hvad tænker du?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+