Kommune fanger on-line gambler: Kræver 52.000 retur

Jeg hygger mig jo bare, og når jeg vinder 200 sætter jeg dem ind igen, skriver Søren, der skal betale 52.000 til Ålborg Kommune

- Ja, det blev så til 52.000 kr, jeg skal betale tilbage.

- Kommunen er gået et helt år tilbage - selv om de på mødet i august sagde to måneder - og alt, hvad de ikke kan se hvad er, skal jeg betale tilbage.

De synes også at mobile-pay er en indtægt
- Skal også lige sige at mobilepay åbenbart også er indtægt.

- Altså jeg lånte 200 kr. af min svigersøn, og dem mobilepay'ede han til mig. Det er en indtægt.

- Skulle have 1000 kr tilbage i varme og 1000 kr i el, dem tog de og her til sidst fik jeg en regning på 635 for lidt betalt i varme, men dem betaler de ikke.

- Det er åbenbart kun en vej det gælder.

 

Se også: Vandt 300 på on-line spil: Så trak kommunen i kontanthjælpen

Sådan skriver nationens! Søren A, der nu har fået brev fra Aalborg Kommune, der beder ham om at betale 52,794 kroner tilbage.

Ja, jeg har gamblet i stedet for at gå på bodega
Kommunen mener, at Søren har haft indtægt mens han har modtaget kontanthjælp. Søren selv siger, at han nok har vundet et beløb, der ligner 50.000 på et år - men at det har kostet mindst samme beløb, at vinde det.

- Jeg har sgu' da ikke vundet over 4000 om måneden, hvad har de gang i.

- Men for at sige det ærligt, ja, jeg har gamblet i stedet for at sidde på bodegaen.

Men hvis jeg har vundet 52k, har det nok kostet mig 52K
- Så har jeg hygget mig med poker. . og hvis jeg har vundet 52.000, har det nok kostet mig 52.000.

- Har aldrig vundet over 3000 på en gang, og det er jo sådan, at jeg sætter 200 kr ind og vinder måske så 200 igen. Sætter dem ind, vinder så måske 200 igen, og så har jeg jo ikke tabt, eller vundet.

- Jeg har bare hygget mig, skriver Søren, der nu overvejer, om han skal acceptere kommunens udspil - eller om han skal gå videre med sagen.

De skal dokumentere formue
Afdelingsleder Michael Larsen fra Ydelses- og Socialcenteret, fortalte for en måned sidem, at det kun er sket to gange, at kontanthjælpsmodtagere, der vinder på on-line pengespil, er blevet trukket.

- Det er jo sådan, at når en borger er på kontanthjælp, skal de dokumentere deres formue og det gør de ved at vise os deres kontooversigter for de sidste tre måneder.

- Og på kontoudtogene, kan man jo se, at de har vundet, og dermed haft en indtægt.

Det skal være iøjnefaldende
- Vi går ikke ind og ser på, hvor meget folk har brugt for at vinde den gevinst - sådan spiller klaveret ikke her hos os, men jeg vil gerne sige, at det skal være iøjnefaldende, før vi starter en sag.

- Hvis man har fået 200 kr en gang, er det jo ikke noget nogen vil studse over, siger Michael Larsen, emn hvad siger du?

Skal folk der modtager ydelser fra det offentlige lade være med at spille om penge on-line?

 

1 af 2 
2 af 2 
152 kommentarer
Vis kommentarer