Kommune til Filur-husets ejer: Mal det om

Et hus i gul/orange Filur-farver skal males om mener bygningnævet i svenske Mjölby Kommune. Men 2000 husvenner er uenige

- Disse forbandende politikere gør mig så træt.

- Det er jo virkelig fint malet - hvad er problemet.

- Jeg har da set andre huse i andre farver end gul og rød - som har fået lov til at blive stående. Hvorfor skal det her hus straffes.

Det er usvenske farver
Sådan skriver sure svenskere på SVT-Østnyts Facebook-side om Filur-huset i  Skänninge i Mjölby Kommune, der l går fik at vide, at det skal males om. Med ordene:

- Den farvesammensætning er ikke svensk, afgjorde formand for kommunens byggennævn Anders Steen sagen, og selv om husejeren Bernth Uhno ikke giver op uden at klage, er nettet allerede gået i gang.

Huset fører lige nu over kommunen
Facebook-siden Lad huset i Skänninge beholde sin farve har i skrivende stund passeret 2000 likes, og på svt har 6000 stemt - og huset fører over kommunen.

Men hvad mener du? Kunne du holde ud at have et Filur-hus som nabo?

I november afgjorde Østre Landsret en tilsvarende sag om Thor Ns hus i Sandved mellem Næstved og Slagelse.

Dommerne afgjorde at han skulle male sin facade om, så der ikke var nogen blå farve. Blå er nemlig ikke en del af lokalplanen, og derfor fik han en bøde op 2000 kroner – og skal betale 2500 kroner pr måned indtil han får malet sit hus i de godkendte farver.

Hvad synes du om Thors hus? Skal han have lov til at beholde den blå farve?

 

1 af 2 
2 af 2 
110 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere