Kommune vil ikke hjælpe med bolig: Spastiker sendt til narko-hjem

Hvor meget hjælpe skal man forvente fra kommunen? Gawain ville gerne låne 48000 til indskud til en handicapvenlig lejlighed, men fik nej

- Er det ikke snart på tide at vi som samfund, stimler sammen og siger 'nu er nok nok'? 

- Jeg opfordrer til en kollektiv arbejdsnedlæggelse. At vi stiller os på bagben og nægter at lave noget som helst, før der bliver lavet om på det der er galt i vores samfund!

Vi er nogen vatpikke
- Men det kommer ALDRIG til at ske, fordi vi blegfede danskere ikke formår sammenhold længere.

- Alle kan finde ud af at skrive og brokke sig på de sociale medier, men når push comes to show, så er vi nogle vatpikke! Og ja det gælder nok også dig!

Sådan skriver Thomas SKK på DRNyheders Facebookside om den triste situation spastiske Gawain Vincents er havnet i.

Catch 22
Gawain - som skrev til nationen!, da han fik P-bøder for at stille sin handicap-bil på en handicap-plads - har nemlig fået nej til at låne 50.000 kr af Skanderborg Kommunen til et indskud til en handcaplejlighed:

Fik to P-bøder: Europark tror vist handicappede er hjernedøde

- Jeg fik at vide, at jeg ikke har nok indtægter til at bo i lejligheden, og derfor vil de ikke låne mig pengene.

- Men for at jeg kan få en højere indkomst, skal jeg være udeboende, men jeg kan ikke få lov at blive udeboende, da kommunen har afvist mig lånet, siger Gawain Vincentz til dr.dk, der også kan fortælle, at Gawain blev henvist til et narkomanhjem, der ikke havde plads til ham, da han mødte op i fredags:

Bor med sin hjælper på ni kvadratmeter
- De havde intet hørt fra Skanderborg Kommune om, at jeg ville komme. Og selv hvis de havde, ville jeg ikke blive lukket ind, da Forsorgen udelukkende er forbeholdt narkomaner, psykisk syge og misbrugere.

Gawain bor nu hos sin hjælper - de deler et værelse på ni kvadratmeter - og på DRs Facebook, der der flere, der ligesom Thomas SKK overfor mener, at kommunen må tage sig sammen:'

Forkasteligt
- Det er ganske forkasteligt, at man behandler et ungt menneske på en så umenneskelig måde!

- Endnu et eksempel på kommunalt svigt og sløset sagsbehandling! Hvem sagde velfærdssamfund???, skriver Eva T, der ligesom Thomas SKKK har fået 81 likes. Lene L som foreløbig har fået 0 (nul) likes, er dog ikke enig:

- Den unge mand har selv et ansvar. Kommunen vurdere at huslejen er for høj og vil naturligvis ikke låne penge til en på forhånd tabt sag.

Han kan godt tænke selv
- At man har cerebral parese fritage ikke en fra at tænke sig om.

- Men når man er 22 år tror man at pengene nok kommer dalene ned fra himlen. Kommunen må finde et egnet botilbud til den unge mand og det kan godt være det ikke bliver i Århus, men når man har hjælp behov må man tage imod de tilbud kommunen har, skriver Lene.

Men hvad mener du? Skal man kunne låne penge til indskud af kommunen?