Annonce:
Annonce:

Kommunen bestemmer: Tonni må ikke 'morgenhygge' i kolonihaven

Der skal ryddes op de kolonihaveforeninger, der er på Odense kommunes jord - men Tonni synes regelmagerne er lidt for emsige

Tonni begynder sin dag med at cykle ud i sin kolonihave  kl. 05.00, men det vil kommunens nye regler sætte en stopper for.
Tonni begynder sin dag med at cykle ud i sin kolonihave kl. 05.00, men det vil kommunens nye regler sætte en stopper for.
Annonce:
Følg nationen!

- By og Kulturudvalget i Odense Kommune vil beslutte, at jeg og andre kolonihavelejere i Odense ikke må komme i vores Haver imellem klokken 22.00 om aftenen og 07.00 om morgenen.

- Beslutningen vil medføre en omfattende begrænsning i den enkelte odenseaners ret til selv at bestemme over sin fritid.

Der er B og A mennesker
Sådan indleder Tonni C et læserbrev til nationen! om den kommunale handlingsplan 'Byggeri i fremtidens kolonihaveforeninger' medlemmerne af Odense Kommunes udvalg med ansvar for bl.a. kolonoihaver, er ved at vedtage. 

 

 

Se hele planen her og her

Annonce:

Og vores adfærdsfrihed bliver begrænset
Planen - som er blevet drøftet i august sidste år og igen i jd. 26. januar - indeholder nemlig en række nye tiltag, der skal rette op på årtiers regelbrud, hvor folk bygger mere end de må og også sover i de store huse. Men det Tonni er stødt over er, at kommunen nu vil bestemme, hvornår han må drikke sin morgenkaffe og fodre de vilde fugle. Hans brev fortsætter derfor således:

- Der er B mennesker som er sent ude, og der er A mennesker som er tidligt ude, og begge kategorier vil få begrænset deres bevægelsesfrihed med sådant et forbud.

Jeg kommer kl. 5.00 og morgenhygger..
- Der er også mange med skæve eller forskudte arbejdstider som vil få deres bevægelses og adfærdsfrihed indskrænket hvis sådan et adgangsforbud indføres.

- Personligt har jeg i en lang årrække startet min dag i Haven inden jeg er taget afsted til mit arbejde, typisk har jeg været i Haven imellem klokken 05.00 og 06.00 og lagt foder på fuglebrædtet og siddet i mit lille Havehus og drukket en kop kaffe inden jeg skulle afsted.

- Den morgenhygge vil jeg være afskåret fra hvis Adgangsforbudet gennemføres !

Annonce:

- Et tilsvarende Adgangsforbud og Adfærdsbegrænsninger har Odense ikke set siden Besættelsestiden, og jeg synes ikke at vi frivilligt skal indføre noget tilsvarende her i 2016.

Og det vil jeg gerne kunne blive ved med
- Derfor har jeg bedt By og Kulturforvaltningen i Odense Kommune om at fjerne Adgangsforbudet igen, skriver Tonni, der håber, at der er rigtigt mange Odenseanere, der vil bakke ham mig op i det synspunkt, samt at Havelejere i alle andre af Danmarks kolonihaveforeninger vil være modstandere af, at kommunerne indfører Opholds og Adfærds Kontrol af vores fritid.

Forbuddet vil nemlig ifølge Tonni begrænse den personlige frihed for op imod 150.000 borgere !

Hvad mener du? Er det klogt med et adgangsforbud i kolonihaven fra 22.00 til kl. 07.00 i perioden 1. november til 1. april?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: