Annonce:
Annonce:

Kontant-amok: Fingrene væk

Voldsom debat om regeringspartiet Venstre, der vil se på om flere erhvervsdrivende skal have lov til at sige nej til kontanter. Mere end 4000 har kommenteret - 2400 har sat en vred smiley

Danske kontanter er reelt blevet værdiløse i udlandet - men skal det også være sværere at betale med kontanter herhjemme?Privatfoto
Danske kontanter er reelt blevet værdiløse i udlandet - men skal det også være sværere at betale med kontanter herhjemme?Privatfoto
Annonce:
Følg nationen!

- Kontanter er fantastiske.

- Smukt at se, hvordan Majestæten pryder vores fantastiske mønter!

- Derudover er det godt, hvis teknologien skulle svigte. Det hænder relativt hyppigt!

Øl, fisse og hornmusik: Banken smed ham ud

Aldrig - som i aldrig
Sådan skriver Mads L. i en af de mest populære (634 likes) af de 4100+ kommentarer, der er skrevet på Ekstra Bladets Facebook-profil om de folketingspolitikere, der lige nu er ved at kigge på, om reglen der siger, at butikker og restauranter skal tage imod kontanter, skal udvandes.

Adskillige streetfood-forretninger fortæller nemlig om det bøvl, de har med kontanter - og at der f.ex. skal vaskes hænder oftere, når man tager imod betaling og skal give byttepenge retur.

Indkøbschok: Slut med kontanter

Annonce:

I dag er det lovligt, at nægte kontanter, hvis man indgår i festivaler, byfester og andre lignende arrangementer af midlertidig karakter, men skal man dømme efter antallet af vrede smileys på opslaget, så skal den mulighed ikke udvides:

De må godt sige nej

Pligten til at tage imod kontanter gælder ikke for betalingsmodtagere, der indgår i festivaler, byfester og andre lignende arrangementer af midlertidig karakter. Sådanne arrangementer skal opfylde følgende betingelser for at være undtaget fra kontantreglen:

Arrangementet varer maksimalt 14 dage,

arrangementet forekommer højst én gang årligt,

arrangementet afholdes inden for et geografisk afgrænset område med adgangskontrol, og

arrangøren skal forud for tilmelding til arrangementet tydeligt oplyse forbrugerne om, at der ikke kan betales med kontanter, eller, hvis arrangementet ikke kræver tilmelding, oplyse det tydeligt i markedsføringen af arrangementet.

Kilde: Forbrugerombudsmanden

Småpenge: Det gad banken ikke

Dem skal vi beholde
- De skal aldrig - som i aldrig - afskaffes, skriver Annette J., der har fået 978 likes. Og Karen P kunne ikke være mere enig:

- Fingerne væk fra vores kontanter.

- Dem skal vi beholde, skriver hun, men hvad siger du?

78 kroner dyrere: Storebælt forklarer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: