Kontanthjælp: Ingen gider da arbejde for et par tusinde ekstra

Hvordan integrerer man sig bedst i et land? Ved at gå på sprogskole eller gå på arbejde? Jean kom til Danmark i 1977, og han synes at arbejde er den bedste metode

Hvis Jean kunne have fået kontanthjælp, da han kom til Danmark i 1977, ville han stadig have siddet og hygget sig med guitaren i dag, skriver han.
Hvis Jean kunne have fået kontanthjælp, da han kom til Danmark i 1977, ville han stadig have siddet og hygget sig med guitaren i dag, skriver han.

- Det nedbryder min moral til det danske system, når jeg ser så meget naivitet blandt politikere, der påstår at man skal kunne dansk for at kunne få et job.

- Jeg er selv en slags flygtning, eftersom jeg flygtede fra den fransk militær disciplin.

Da jeg kom kunne jeg ikke et ord
- Da jeg kom til Danmark i 1977 kunne jeg hverken dansk eller kendte nogen her.

- Jeg startede med småjobs på Bakken, på restauranter, hoteller eller i Schou Epa - med at gøre rent.

- Jeg prøvede at klare mig selv, samtidig med at jeg tog HF på Købmandsskolen.

Jeg klarede mig selv - det kan flygtningene også
Sådan indleder Jean F er læserbrev til Ekstra Bladet om integration, politik og velfærdsstat. Jean har siden dagene med småjobs, kørt bybus. Det arbejde har han haft i 35 år, og - med baggunrd i blandt andet de millioner, han har betalt i skat - har han et godt råd til politikerne. hans brev fortsætter således:

- Send flygtningene ud og gøre rent og prøve at klare sig selv, som jeg selv gjorde.

Ingen gider da arbejde for et par tusinde ekstra
- Hvis jeg havde fået økonomiske støtte, ville jeg bare have sidde derhjemme og spillet på min guitar og nydt livet og de mange interesser som jeg har.

- Men det er sygt.

- Det underminerer iøvrigt også min moral til det danske samfund, at høre på politikere, der tror, at et par tusinde kroner ekstra er incitament nok til at få kontanthjælpsmodtagere til at tage et job.

Kontanthjælp er ligesom at vinde i Lotto
- Det er ligesom at vinde lotto, hvis man kan bliver forsørget i flere år af samfundet og slippe for alle de ubehageligheder forbundet med hårde jobs.

- Samtidig med, at man at forringe de almindelige hårdtarbejdende danskers mulighed for at gå på efterløn. Det gør mig rasende, lyder det fra Jean, der ville have været på efterløn, hvis altså ikke regeringen havde ændret reglerne på grund af den økonomiske situation.

Hvad tror du er det bedste, når man kommer til at andet land - at man skal klare sig selv, eller at man skal gå på sprogskole og deltage i et integrationsprogram på offentlig ydelse?

 

74 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere