Kontanthjælpsmodtager bryder sammen: Banken vil låne mig 400.000

Københavns Kommune vil stoppe Mariannes søns kontanthjælp, fordi han har formue i form af en andelslejlighed til 800.000. Og til Mariannes store forargelse, er banken parat til at låne sønnen penge

Følg nationen!

- Han er helt brudt sammen, og kan slet ikke se, hvordan hans liv skal hænge sammen nu.

- Bankrådgiveren sad bare der - helt uden følelser - og fortalte os, at han kunne låne 400.000 kroner.

Ved ikke hvad han skal gøre
- Så nu ved han ikke, hvad han skal gøre.

Sådan lyder det fra Marianne, der er mor til en snart forhenværende kontanthjælpsmodtager, der har modtaget et af de breve Københavns Kommunen sender ud til folk, der ejer en andelsbolig, med stor friværdi. Mariannes søns lejlighed er vurderet til 800-900.000, og da der ikke er gæld af betydning, mener kommunen, at sønnen skal leve af sin friværdi, før han kan søge hjælp igen.

Vil gerne, men kan ikke arbejde
Marianne deltog i mødet med Danske Bank, og hun har kontaktet nationen!, fordi hun ikke mener, det er rimeligt, at et skrøbeligt menneske som hendes søn - der gerne vil arbejde, men bare ikke kan - skal straffes fordi han ejer en andelsbolig. For når pengene fra lånet er brugt, så skal Ole søge hjælp hos kommunen igen, og så tror Marianne, at han vil blive nødt til at sælge lejligheden.

Skal sælge lejligheden og hvad så?
- Og så er skal han jo starte forfra, men hvordan får han en ny lejlighed? Eller forestiller kommunen sig, at han skal bo på gaden, spørger Marianne, der har bedt nationen! om at spørge Danske Bank, hvordan det kan være, at de deltager i det hun kalder en 'hetz mod kontanthjælpsmodtagere'. Og det vil banken gerne svare på:

- Friværdien i andele indgår i myndighedernes beregning af formue i forbindelse med udbetaling af kontanthjælp.

Banken: Vi bliver bedt om det
- I den forbindelse bliver bankerne i nogle tilfælde bedt om at vurdere, hvorvidt en kunde har mulighed for at optage et såkaldt nedsparringslån i deres andelsbolig.

- Den vurdering foretager vi ud fra helt almindelig praksis.

- Kreditmæssigt har vi fastsat en øvre grænse for belåning på 60 procent af andelens værdi, siger afdelingsdirektør Mark Namensen, Danske Bank til nationen!, men hvad siger du?

Tidligere har Jan og Yrsa - som begge har modtaget kontanthjælp i en længere årrække fra København Kommune - fortalt nationen!, at de også er blevet om at leve af deres friværdi i en periode.

Kommune stopper Yrsas kontanthjælp efter 17 år: Tag et forbrugslån

Tag et banklån: Jan har værdier og kan ikke få kontanthjælp

Og som du kan se i afstemningen nedenfor - som mere end 100.000 læsere har deltaget i - er flertallet på kommunens side.

Men hvad tror du? Er det en god forretning for kommunen i det lange løb, at bede kontanthjælpsmodtagere om at låne penge i deres lejligheder?

 

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+