Kontanthjælpsmodtager får skæld ud: Drop smøgerne

Igen har en historie om at være på kontanthjælp, udviklet sig til debat om retten til ryge. Hvad synes du?

- De ryger, det er satme en luksus ting at have råd til dette. Synes ikke de skal klage hvis de både kan have hund og ryge.

- Har selv en hund, den er billig så længe den ikke er syg og skal til dyrlæge.

- Stop rygningen, så kan jeres børn få lidt lommepenge..

Kan godt undre mig
Sådan skriver Kenni B på Ekstra Bladets Facebook-side i en flere hundrede kommentarer lang debattråd om at være på kontanthjælp. Og Kenni - som har fået 217 likes for sin kommentar - er ikke den eneste, der undrer sig over, at man - når man som familie på fire må leve af 19.000 kroner udbetalte kontanthjælpskroner - synes, at penge til tobak og rullepapir, er vigtigt. Især når det kniber med at finde lommepenge til børnene.

- Vi prioritere alle forskelligt, men ja. man kan sgu godt undre sig over deres prioriteringer, skriver Jan S, men Mona E. - som har fået 33 likes - synes tobakskritikerne skal stikke piben ind:

Det er velfærd at ryge
- Enhver sin fornøjelse for egen løn. Du gør sikkert også noget, hvor andre mener DU kunne spare, skriver Mona og Chano JJ mener, at rygning hører ind under begrebet velfærd:

- Man bør ikke forlange rygestop, mad og alkohol stop til kontanthjælpsmodtagere.

- Der skal være råd til den slags, ellers vil jeg ikke kalde det velfærd.

- De har det ikke for sjovt i forvejen.

- Selvfølgelig må man forlange et nedsat generelt forbrug, men basale laster og nødvendigheder skal der være råd til for os alle, også dem uden job, skriver Chanio.

Hvad synes du? Skal kontanthjælpsmodtagere have lov til at ryge?

242 kommentarer
Vis kommentarer