Kontanthjælpsmodtagere mister 1 uges ferie: Knokler året rundt

Heftig debat om kontanthjælpsmodtageres ret til ferie. 25000 har stemt, og ret mange synes at fire uger må være nok

- Ferie?

- Bortset fra de få gange, de bliver sendt ud i en kort periode, så har de (kontanthjælpsmodtagere, uddannelseshjælpsmodtagere og revalideringsydelsesmodtagere red.) da fri hver eneste dag, mens vi andre knokler hele året rundt.

- Jeg er træt af at skulle forsørge andre, som bare aldrig kan få nok på samfundets regning!

Det var fedt på kontanthjælp, men...
Sådan skriver nationens! i en af de 542 kommentarer den lille tre linjers afskedssalut, man kan læse i V, DF, LA og Konservatives aftaletekst om kontanthjælpsloftet, der skærer kontanthjælpsmodtageres ret til ferie fra fem til fire uger(se faktaboksen): 

- Ja, jeg ved, hvad jeg taler om, for har desværre selv været på kontanthjælp i 3 måneder. Sad alene i en 4-værelses lejlighed med ALT betalt.

Så tog den dårlige samvittighed over
- Indrømmer det var lidt fedt, men fik hurtigt en dårlig smag i munden, for jeg levede jo faktisk på nas samtidig med, at jeg fik langt mere, end jeg havde brug for, da jeg endda kunne spare lidt op ved siden af.

- Jeg kunne også sagtens have fået et job, men søgte ikke før min dårlige samvittighed tog overhånd, og så fik jeg det første job, jeg søgte, skriver 123, der synes at danske bistandsklienter - altså bortset fra dem, der virkelig har behov for det - skal tage sig sammen.

nationen Slut med fem ugers ferie: Maks to uger i træk

nationens! 123 er langtfra ene om at mene, at kontanthjælpsmodtagere sagtens kan klare sig med 4 ugers ferie. 46 procent af de foreløbig 25.433 læsere, der har deltaget i debatten mener nemlig at fire uger - eller mindre - må være nok, mens 44 procent synes at kontanthjælpsmodtagere skal have samme muligheder som andre danskere. 4 procent synes endda de skal have ret til mere end 5 ugers ferie:

- Lad nu de stakkels kontantmodtagere være i fred.

Politikere - spar på jer selv
- Hvis i vil spare penge så kig på jeres egne pensioner, skriver i en kommentar rettet mod politikere, og fyrer denne her af mod Christiansborg:

- Bistandsklienter, handicappede, enlige forældre med hjemmeboende børn, pensionister, åndssvage og retaderede skal bare ned med nakken.

- De fråser med vores penge, holder ferie, og går i vejen, når vi ordentlige mennesker skal handle ind om eftermiddagen.

Væk med de nassere
- Væk med dem, - send dem af helvede til - helst ned til Lolland, hvor der bor så mange nassere i forvejen.

- Så kan vi slippe for at se - og lugte - dem, når vi spadsere rund i byerne og indkøbscentrene... Not?

- Hvor er mit barndoms Danmark dog blevet forandret. Væk er glæden ved livet, solidariteten og næstekærligheden. Hvor er det trist, skriver Flemming, men hvad mener du?

 

194 kommentarer
Vis kommentarer