Krænkede skoleelever: Inspektion forbyder 'straf-kager'

Den svenske skoleinspektion har kig på idrætsgymnasiernes måde at straffe elever på. Foreløbig forbydes armbøjninger og kager

- Ja det må da sætte dybe spor i unge mennesker, at de skal bage en kage, når de ikke har klaret en opgave (og faldet af hesten).

- Krænkende. Alt kagebageri på skolen må stoppe.

Sådan skriver Madeleine MM på sydsvenskans.se hjemmeside i en ironisk kommentar til de foreløbige resultater af SI, den svenske skoleinspektions, gennemgang af 'krænkende straffe' på svenske idrætsgymnasier.

Se også: Han bagte 'racistiske kager': Sådan ser chokolade jo ud

Slut med kage og armbøjninger
SI har nemlig ifølge avisen udstedt forbud på 12 ud af 20 gymnasier og bl.a. de 'skvatte-kager', elever, der falder af hestene på bl.a. Polhemskolan, hidtil er blevet tvunget til at bage - og de armbøjninger, de elever, der har tabt i forskellige konkurrencer, skulle lave, mens vinderne har fået lov til at gå i cafeteriaet:

Ingen elever har følt sig krænkede
- Ingen af vores elever har følt sig krænkede, men hvis Skoleinspektionen mener, at det kan opleves som krænkeden, så stopper vi med det, siger siger Polhemskolans rektor Torbjörn Hanö til avisen - også selv om de fleste debattører synes straffekage og armbøjninger er OK:

- Jeg begyndte at ride i 1983, og dengang fandtes kagetraditionen også.

Forbyd ordet krænket
- Jeg har aldrig følt mig krænket eller hørt om nogen, der gjorde, skriver Emma Florin og Magnus Raeven har et forslag:

- Forbyd ordet krænket.

- jeg bliver krænket af letkrænkede mennesker, livet er ikke en dans på roser.

- Stakkels alle disse krænkede mennesker, skriver Magnus.

Men hvad tænker du? Lærer man noget af at bage en kage eller at tage nogle armbøjninger, når man er faldet af en hest eller har tabt en konkurrence-  eller er det krænkende?

43 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere