Kridtbandit smasket af betjent: Nu er han meldt for politivold

Nina synes betjenten tog for hårdt fat, da hun tegnede med kridt foran hovedbanegården i København. Nu klager hun og melder ham for vold

- Jeg klager herved over anholdelse, samt politivold efter retsplejelovens kapitel 93c, foretaget den 27.11.2014 af Københavns Politi. 

Sådan skriver kridtbanditten Nina, der har fået retshælpens bistand til at uformer en klage over den anholdelse hun blev udsat for, da hun tegnede med kridt på fortovet foran hovedbanegården i København før jul.

Et pænt flertal på nationen! mente dengang, at politiet burde blande sig uden om kridtbanditternes aktioner. 12738 læsere deltog i debatten, og de 62 procent bakkede op om Ninas ret til at tegne med kridt, og nu håber hun den betjent, der hev fat i hende, dømt for vold. Hendes klager lyder således:

TV: 5 politifolk greb voldsomt ind: Hun tegner med kridt

- Torsdag d. 27. november kl. ca. 19 mødes jeg og nogle andre venner ude foran Københavns Hovedbanegård for at skrive med kridt på jorden.

Politiet begynder med at registrere os
- Efter ca. 10 minutter ankommer politiet i en civil bil med nummerplade, AA 31 176.

- To politibetjente stiger ud af bilen, og begynder at spørge hvad vi laver og går direkte over til mig for at registrere mig.

- Herefter registrerer politiet Heine samt vores to kameramænd Hoskuldur og Morten.

Så sigter de mig
- Herefter vælger politiet at sigte mig for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, de oplyser dog ikke hvilken bestemmelse i ordensbekendtgørelsen jeg er sigtet for.

- Da jeg spørger ind til hvilken del af ordensbekendtgørelsen jeg er sigtet for, oplyser betjenten, at jeg kan slå det op på internettet.

Så nægter jeg mig skyldig
- Jeg oplyser at jeg nægter mig skyldig. Herefter forlader betjentene stedet.

- Da jeg mener det hele er meget chikanøst, og det at skrive med kridt på jorden som ganske harmløst, vælger jeg at lave et hjerte på jorden med kridt.

- Umiddelbart herefter kommer der en politimand ved navn Peter. Høj stor mand med rødt langt skæg for at registrere mig.

De siger jeg skal betale erstatning
- Peter oplyser mig, at jeg vil blive sigtet for ordensbekendtgørelsen og at der vil blive rettet et erstatningskrav i mod mig i fra kommunen, fordi jeg har tegnet med kridt på vejen.

- Herefter oplyser Peter, at han vil tage kridtet fra mig. Da jeg går over i mod min taske for at lægge kridtet fra mig, griber han mig bagfra i mine arme og hiver mig tilbage og smækket voldsomt op af en mur.

Griber mig og tvinger kridtet fra mig
- Herefter forsøger han at fratvinge kridtet fra mig ved at tage fat i min venstre hånd og knække mine fingre bagover, hvilket medfører at de forstuver (se bilag A vedsendte skadejournal fra samme nat).

- Da smerten er helt uudholdelig, reagere jeg instinktivt ved at skubbe ham væk fra mig. Herefter fortæller han mig, at jeg er anholdt.

Nu er jeg bange
- På dette tidspunkt er jeg decideret bange for den pågældende betjent på grund af hans meget voldsomme opførsel.

- Da vi ankommer til stationen anmoder jeg om at blive tilset af en læge på grund af de voldsomme smerter jeg har i min hånd.

Senere kommer der en læge
- Dette nægter de i første omgang og siger, at det ikke er nødvendigt. Dog kommer der senere en læge og ser til mig mens jeg sidder i detentionen.

- Senere bliver jeg afhørt af den pågældende betjent der vred mine fingre om. Efter han har forhørt mig og spurgt mig om der er yderligere jeg ønsker at tilføje, præsenterer han mig for en seddel og siger, at jeg skal kvittere for, at de har konfiskeret kridt til en værdi af 10 kr.

Så derfor vil jeg gerne klage
- EFTER jeg har skrevet under, tilføjer han på sedlen, at jeg erkender mig skyldig i overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

- På baggrund af ovenstående ønsker jeg hermed at klage over politiets opførsel, samt anmelde den pågældende politibetjent, Peter for vold.

- Jeg ønsker desuden at klage over at Peter tilføjede min tilståelse på konfiskationskvitteringen, således at han forfalskede min tilståelse.

For jeg synes ikke jeg forstyrrede nogetsomhelst
- Dette på trods af, at jeg på ingen måde mener, at jeg har overtrådt ordensbekendtgørelsen eller forstyrret den offentlige ro og orden, hvilket jeg også oplyste ham.

- Det har været en meget ubehagelig oplevelse for mig, at møde politiet i denne situation. Jeg er meget rystet efter overfaldet og oplever mental og fysisk stress efter episoden. 

- Desuden ønsker jeg at klage over, at det efterfølgende har taget politiet 1,5 måneder, at svare på min anmodning om aktindsigt, ligesom de først besvarede anmodningen efter, at jeg oplyste dem, at jeg ville fortælle medierne at de nægtede mig aktindsigt i sagen, skriver Nina, der også tilbyder at skaffe vidner til episoden, hvis altså Politiklagemyndigheden ønsker det.

Men hvad mener du? Tager betjenten for hårdt fat? Og synes du, at det er okay at straffe et menneske for at kridte?

Næste kridtbandit aktion er på søndag d. 8/2 - 2015 kl. 15-18 på Rådhuspladsen i København.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter