Kriminelle 12-årige skal ikke dømmes: Straf deres mor og far

Det vælter ind med underskrifter fra folk, der synes det forkert at sænke den kriminelle lavalder.

- Man putter ikke børn i fængsel, straf deres forældre i stedet!!

Sådan argumenterer 'gæst nr. 681' på skrivunder.dk mod den sænkning af den kriminelle lavalder til 12 år, som en enig blå blok vil gennemføre, hvis de vinder valget.

Flere kriminelle løser ingen problemer
DF, Venstre, de Konservative og LA vil sætte børn ned til 12-år for en ungdomsdomstol, der udover jurister også skal have børnefaglig kompetence, men skal man dømme efter antallet af protestunderskrifter(pt. 23998), og ikke mindst tempoet, de tikker ind i, er forslaget meget upopulært:

-  Man skaber blot flere kriminelle, og stempler et barn på forhånd, og deres fremtid kan så blive screwed up, på grund af en plettet straffeattest.

nationen Pædagog til indvandrer-far: Kom over i skolen og se din søns opførsel

De voksne skal tage ansvaret på sig
- Kriminalforsorgen skaber kriminelle, samtidig med at det ingen problemer løser, ej heller for samfundet, problemer kan kun løses ved at tage om roden, skriver gæst nummer 652 og #653 synes også en domstol og efterfølgende straf er en alt for nem løsning::

70-årig dement dame blev voldtaget og får nu en erstatning på 100.000. Men voldtægtsmanden på 80 år, slipper for fængsel pga af alder. (Modelfoto: Ole Steen) nationen Stærk nok til voldtægt - men for svag til fængsel

- Det er for nemt for samfundets voksne at løbe fra deres ansvar ved at ændre loven.

- Børn og unges rettigheder skal sikres gennem støtte og opdragelse.

- Alt for mange voksne vender det blinde øje til og glemmer det fælles samfundsansvar, skriver nr. 653.

Hvad synes du? Skal børn i 12-14-årsalderen, der laver kriminalitet, for en dommer - eller skulle man hellere straffe deres forældre, for dårlig opdragelse?

92 kommentarer
Vis kommentarer