Kro-fatter mangler nogle ensomme til gratis julemad

Vi har maden og julehyggen, men vi mangler gæster, der har det svært, siger Allan fra Borgerkroen i København. Røde Kors mangler også ensomme

- Sikke et skønt tilbud til de mange ensomme og andre i dette land. Dejligt med medmenneskelighed. Mere af det.

Sådan skriver Susanne L-J på Borgerkroens Køkkens Facebook-side, i en af de 175 kommentarer jule-invitationen til 60-70 ensomme og mindre bemidlede mennesker, har fået. Og Susanne er ikke den eneste  der synes Borgerkroen, der ligger i København, skal have ros for sit initiativ:

- Det her tiltag er utrolig god stil og et lyspunkt her i december.

- Jeg bliver virkelig rørt og glad over, at I vælger at lade medmenneskelighed og kærlighed stå i centrum. Stående applaus herfra, skriver Lisa L, og Michael H. siger tak som byder:

Min mor og mig vil gerne komme
- Jeg skal være alene sammen med min mor, vi vil gerne deltage hvis det kan lade sig gøre, PÅ forhånd tak, skriver Michael.

Julehjælp Juleglad og taknemmelig muslim: Hvem vil have 1000 kr?

Men problemet er bare, at der kun er 15, der som Michael H har meldt sig, og det synes Borgerkroens Køkkens chef Allan, er ærgerligt.

- Mit opslag er på Facebook er blevet set af 117184 profiler, delt 461 gange og fået 2306 likes, men vi har desværre kun fået 10 henvendelser og 15 gæster, og vi har plads til 75 gæster.

Måske vil du stå for gaveleg eller julesang
- Og det er vi rigtig kede af da jeg og mit personale virkelig har glædet os til at hygge om nogle. der har det svært her op til jul, siger Allan, der godt vil have at folk hjælper lidt til i køkkenet, arrangerer lidt julesang eller f.ex. står for en gaveleg for børnene.

Du kan skrive til Borgerkroens Køkken her

Mangler 162 julegæster
Allan er iøvrigt ikke den eneste, der må konstatere at det kan være svært at få ensomme og fattige danskere til at melde sig, når man har lyst til at gøre en god gerning. Røde Kors sendte denne efterlysning ud går.

'Vi har 269 juleværter, som gerne vil åbne deres hjem juleaften, men kun 107 julegæster.'

Du kan melde dig som julegæst hos Røde Kors på det her link.

Men hvad tror du? Er der ikke flere ensomme tilbage i Danmark? Eller er det flovt at melde sig?

 

0 kommentarer
Vis kommentarer