Krydsede grænsen i dyr bil på en dum måde: Bøde på 360.000

Tony har en bilforretning i Norge - og skulle hente en spritny Lamborghini Aventador Roadster i Sverige. På vejen hjem valgte han den forkerte bro

-  Vi sælger biler, og hvis vi smugler en bil ind kan vi jo ikke registrere den og sælge den.

- Og der var heller ikke noget med, at vi skulle betale noget ved grænsen - vi skulle bare have et stempel.

Sådan siger Ted Johansen, den ene af to uheldige brødre, der nu i et år har kæmpet med de norske toldmyndigheder - og tabt.
Teds bror Tony tog nemlig den forkerte bro, da han med en spritny Lamborghini Aventador Roadster på slæb skulle krydse grænsen mellem Sverige og Norge - og blev stoppet af en tolder.

Dyr bro - betal 387.000
Tolderen krævede at se toldpapirerne, men dem havde Tony ikke fået underskrevet endnu. Faktisk var han på vej til toldstationen, han kørte bare på den forkerte side af grænsen.
Det skriver expressen.se, der også kan fortælle at den norske stat har idømt de to en samlet bøde på 387.000 svk for overtrædelse af toldreglerne.

– Bilen blev indført i Norge uden for den norske tolds kontrol, og at det er et lovbrud.

Vi havde jo betalt momsen
- Der er desuden skiltet ved den gamle bro over Svinesund, hvor der står, at den kun må benyttes af folk ,der ikke har noget der skal fortoldes, hedder det i afgørelsen, som de to Lamborghini-brødne nu vil anke.

- Vi havde jo intet at vinde ved ikke at tolddeklarere bilen. Momsen på 760.000 havde vi jo betalt og alle papirer var ordnet, siger Ted til avisen.

Tror du de danske toldere havde været ligeså skrappe?

97 kommentarer
Vis kommentarer