Kurts støvhelvede: Nyvasket bil er totalt snavset og kommunen vil ikke hjælpe

Kurt har forsøgt at få kommunen til at gøre noget ved belægningen på vejen, men der er ingen hjælp at hente. Men skal man finde sig i at bo i et støvhelvede? 

Se video af en støvsky ovenfor

- Hej.

- Jeg skriver til jer fordi, jeg ikke kan råbe Vejle kommune op.

- Jeg bor på en grusvej, sammen med 4 andre huse og en rideskole.

- Jeg bor som nr. 2 på vejen, og mit hus ligger helt ud til vejen.

Det minder meget om mel
Sådan indleder Kurt S fra Råbjergvej i Egtved et brev til Ekstra Bladet om de i hans øjne helt urimelige støvskyer, der bølger ind over hans hus og have, så snart der kører en bil forbi. Kurt synes ikke kommunen tager ham alvorligt nok (se svaret fra kommunen nedenfor), og derfor prøver han nu dette nødråb:

- Kommunen har valg at ligge knust beton på vejen som underlag. Og hvor der faktisk ikke er nogen sten i, så det minder meget om mel. Dvs. at det støver rigtigt meget.

- Det skal kun være en enkelt dag, hvor det ikke regner før, at det støver så meget, at når der kommer en bil, er vi nød til at gå ind.

Kan slet ikke hænge vasketøj ud
- Og Vi kan under ingen omstændigheder hænge vasketøj ud.

- Hastigheds begrænsning er 80km/t , og vejen er meget befærdet efter det er en blind brusvej.

- Dette er et råb om hjælp. Håber i kan hjælpe med en lille artikel. Det plejer at få gang i sagerne, skriver Kurt, der har sendt både bilede og video til Vejle Kommune. Det fik han dog ikke noget ud af:

- Hej Kurt.

- Tak for din henvendelse.

Vi ved godt det støver
- Vi er godt klar over, at grusveje støver i tørre perioder og især sommerhalvåret.

- Vores grusveje er nemlig generelt i så god stand, at man kan køre med øget hastighed på dem.

- Jo hurtigere der bliver kørt, jo mere støver det, hvilket jo er op til den enkelte bilist at tage ansvar for. Det viser din video også.

- Vi har selv prøvet at køre med forskellige hastigheder og det ses tydeligt, at ved hastighed over 30 km/t stiger støvdannelsen markant.

Vi kan desværre ikke gøre noget ved det
- Vi kan desværre ikke gøre noget ved det – kun håbe at der kommer lidt regn som i nat, så det dæmper lidt på støvet og bilisterne tager hensyn til jer, som bor langs vejen, skriver en vejingeniør i Vejle Kommunes Vej & Park, men hvad mener du?

 

 

125 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere