Kusseunderskud og job-tyveri: Her føler de sig snydt

UdkantsDanmark synes hovedstaden tager for mange statslige arbejdspladser - og at for mange unge, især kvinder, flytter til de store byer. Har UdkantsDanmark en pointe?

Lasse fra Samsø fortalte sidste år at han har tre traktorer - men at pigerne er rejst til Aarhus. Har du en løsning på udkantsDanmarks underskud på kvindebalancen?
Lasse fra Samsø fortalte sidste år at han har tre traktorer - men at pigerne er rejst til Aarhus. Har du en løsning på udkantsDanmarks underskud på kvindebalancen?

- Mange års udvikling har gjort, at Danmark i stadig større grad er blevet skævvredet.

- Et godt eksempel er, at 44 procent af de statslige arbejdspladser er placeret i hovedstadsområdet.

Sådan skriver formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, i dag i en pressemeddelelse på vegne af 40 udkantskommuner. nationen! har tidligere skrevet om at hveranden statslig lønkrone bliver udbetalt i hovedstaden, og for et par måned siden kom der en bog om udkantsmyten, der satte et tal på job-tyve

nationen København griner af provinsen: Stjæler 43.000 job og 20 mia

De unge - især kvinderne flytter
Problemerne ved at staten i den grad har centraliseret og favoriseret hovedstaden er til at tage og føle på i udkantem. Udover arbejdspladser mangler der uddannelsesinstitutioner, og det har betydet at befolkningssammensætningen i udkanten er blevet skæv. mange unge flytter - og ser man de kønsfordelingen, er der nu 11 kommunerm hvor der færre end 80 20-29-årige kvinder pr. 100 mænd. På Samsø hvor kvindeunderskuddet er størst, skal 100 mand deles om 66 kvinder.

Lasse fra Samsø fortæller i dag at han tre traktorer - men at pigerne er rejst til Aarhus. har du en løsning på udkantsDanmarks underskud på kvindebalancen? nationen Underskud på kussebalance: 100 mand deler 66 kvinder

Vi vil have de unge til at blive
- Hvorfor ikke udflytte en del af de statslige arbejdspladser, som allerede beskæftiger sig med fagområder og erhverv, der ligger uden for hovedstadsområder.

- Det vil helt sikkert føre til at rammevilkårene for Danmarks landdistrikter vil blive forbedret, og at vi vil få en øget bosætning i landdistrikter og yderområder, herunder også at vi får stoppet tendensen med at mange unge flytter fra land til by, siger Steffen Damsgaard til nationen!.

Alle får en gevinst
Samtidig har 637 skrevet under på 'Flyt statslige arbejdspladser ud af København' på skrivunder.dk. Gæst nummer 28 skriver f.ex.:

- Udflytningen af styrelser til udkantsområderne vil medføre flere ting.. en sikker udbyggelse af såvel mobil net som også data net.

- Men mere konkret en placering af såvel direkte arbejdspladser som såvel indirekte arbejdspladser.

- Disse arbejdspladser er for højt uddannede det vil hæve uddannelses kravene i udkantsområderne.

- Det vil for kommune som f.ex. Langeland og Nordfyn betyde skatte indtægter og dermed mulighed for igen at højne velfærden i lokal området...

- For staten vil det betyde at lønninger vil blive reduceret da lønninger i provinsen typisk ligger 15 til 20 procent lavere... for alle involveret vil det give gevinst, skriver gæst nummer 28.

Hvad mener du om at flytte statslige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner til udkantsDanmark? Vil det være godt for Danmark - og vil det betyde at flere kvinder bliver i udkanten?

 

65 kommentarer
Vis kommentarer