Kvinderne får massiv støtte: Foreslår boycot af herreholdet

Næsten 3000 læsere har deltaget i debatten om den aflyste landskamp og lønforhandlingerne mellem DBU og kvindelandsholdet. Flertallet støtter spillerne

Spillerne mener, at de skal have 7,7 mio over de næste to år. DBU mener, at 2,5 mio er nok. Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan
Spillerne mener, at de skal have 7,7 mio over de næste to år. DBU mener, at 2,5 mio er nok. Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan

- Spillere, der er professionelle, skal have ordentlige arbejdsvilkår - ellers skal det danske landshold for herre og damer blot være for amatører.

- Jeg er helt på spillernes side.

Signal til DBU: Vi bliver væk fra næste herrekamp
- Jeg foreslår at vi -- fans og tilskuere - ikke kommer til den førstkommende herrelandsholdskamp, for at sende et signal til DBU.

- Fans og tilskuere er alt i fodbold og for fodboldklubberne ...

Sådan skriver Hans A i en af de kommentarer, der lige nu tikker ind på DBUs Facebookside for kvindefodbold. Og Hans er ikke den eneste, der synes at unionen opfører sig så usympatisk over for kvinderne, at de skal straffes:

Herrerne bør blive væk fra næste herrekamp
- I disse ligestillingstider bør vi foreslå herrelandsholdet, at støtte op om deres kvindelige kollegaer, ved ikke at stille op til kampen mod Montenegro.

- Det er utroligt, at der ikke forhandles og kampen bare bliver aflyst.

- Det kan ikke være i nogen ´s ånd, skriver Johannes P samme sted, og på DBUs Facebookside, der hedder landsholdet', underforstået Herrelandsholdet, er den mest populære kommentar til seneste opslag, også barsk kritik af DBU.

- Kvindelandsholdet fortjener en bedre aftale end det, som DBU tilbyder.

DBU bør bruge flere ressourcer på at løfte kvinderne
- Hvis kvindefodbolden skal løfte sig til nye højder, kræver det, at DBU sætter flere ressourcer ind.

- Brugen af trusler og aflysninger kommer der slet ikke noget godt ud af, skriver Pedar G, der har fået 10 likes.

Foreløbig har 2899 læsere deltaget i debatten om striden mellem DBU og kvindelandsholdet, der handler om to stridspunkter, nemlig om DBU er arbejdsgiver for landsholdsspillerne, og hvor meget de såkaldte stipendier til spillerne skal stige med.

Her ønsker Spillerforeningen ifølge BT’s oplysninger en forhøjelse fra de nuværende 1,75 mio. kroner til hele spillertruppen til 7,74 mio. kroner – eller en stigning på 342 procent. DBU ønsker kun at hæve puljen til 2,55 mio. – eller en stigning på 48 procent.

Men hvad mener du? Er det en god ide, at blande herrelandsholdet ind i striden?