- Altid godt, når folk indefra også råber op..
- Det er jo ikke personalets skyld med alle de regler og nedskæringer.
- Sjovt som tingene kørte bedre, da man havde små lokale skadestuer og hospitaler, frem for alt skal være stort, flot og totalt skåret ind til benene.
Sjusk på milliardbyggeri: Snakker om nedrivning
Sådan skriver Gitte F. i en af de - hold fast - 627 kommentarer, der er skrevet på Jydskevestkystens Facebook-profil om en praktiserende læges beskrivelse af en tur på skadestuen med to timers ventetid og en times behandslingstid. Og de tanker lægen har gjort sig efterfølgende:
Logik at ventetid eksploderer
- Fastsæt en realistisk normering trods forventning om stordriftsfordele.
- Det er logik for perlehøns, at ventetiden eksploderer på daglig basis, når beredskabet nu er barberet ned til det halve og placeret på færre matrikler eller på kun én.
- I det gamle Sønderjyllands Amt var der fire selvstændige lægebetjente skadestuer. Der var således altid fire læger og fire sygeplejerskeberedskaber på vagt.
Der skal ikke være max-belastning hele tiden
- Jeg mindes ikke, at vi trods akut indkomne traumepatienter og uvisiterede patientindtag nogensinde havde en ventetid, som oversteg en time, skriver lægen således, og at dømme efter de mange kommentarer og mere end 1800 likes hans beretning har fået på Jydskevestkystens Facebook-profilm så han han helt ret:
- De små sygehuse klarede de fleste behandlingsbehov af akut karakter via skadestuen og de samme personer på kirurgisk afdeling, kunne sagtens håndtere akutte maveproblemer, brækkede ben og kejsersnit. Mere komplicerede sager kom til regionshospitalet.
- De planlagte operationer klarede man også, og de mere komplicerede opgaver kom til regionshospitalet.
- Rigshospitalet kom en sjælden gang i spil.
Det er fysisk og mentalt udfordrende
- De små sygehuse havde den fordel, at de var tæt på, kunne rigtigt meget og personalet havde den fordel, at belastningen varierede mellem normal og høj fra time til time.
Månedsløn på 10 dage: Flere gør det
Men er det er job for skadestuen?
- At arbejde i sundhedsfag er både fysisk og mentalt udfordrende, og der skal ikke hele tiden være max-belastning. Så nedslides eller forsvinder personalet, skriver Hans H i en kommentar, er har fået over 400 likes, mens Majbritt P. synes nogle af dem, der sidder og venter, burde være blevet væk:
- Folk skal være bedre til selv at vurdere, om det er et job for skadestuen eller det er noget, der kan vente til dagen efter hos egen læge, skriver hun, men hvad tænker du?