Lækker vs klam: Sarah synes kridellerkran.com er dybt respektløs

Sarah fandt ud af at hun deltog i kampe om at være lækker på hjemmesiden kridellerkran.com. Det frustrerede hende

- For en uge siden lancerede nogle drenge fra den meget omtalte Facebook-gruppe 'Offensimentum' en hjemmeside.

- Den fik navnet KridellerKran.com. Og for at give en kort forklaring på navngivningen, er ordene nogle som benyttes i gruppen, og kan henholdsvis oversættes til: Krid: Lækker pige, Kran: Grim/klam pige.

Er der egentlig kun for at læse andres holdninger
- Facebookgruppen 'Offensimentum' har hvad der svarer til ca. 75.000 medlemmer. Jeg er selv medlem af denne gruppe.

- Ikke fordi jeg på nogen måde er fan af konceptet eller de ekstremt grænseoverskridende ting som bliver delt, men egentlig for at følge med i, hvordan folk agerer på disse forummer, og for at have adgang til nogle markant anderledes holdninger end mine egne.

 

Pludselig havde jeg tabt og vundet nogle 'kampe'
Sådan indleder Sarah Leonora, der går på Campus Vejle Handelsgymnasiet, og er medlem af Radikal Ungdomm, et debatindlæg om respekt eller mangel på samme. Sarah har tidligere skrevet til nationen! om den forskel, der er på den måde seksuelt aktive piger og drenge bliver behandlet på - og nu skriver hun om, hvordan det er at blive vurderet som et objekt:

Nedværdigende at blive kaldt 'billig luder' når man er en seksuelt aktiv pige

- Jeg får for et par dage siden tilsendt et billede af min profil inde på denne nye hjemmeside, KridellerKran, som jeg på daværende tidspunkt, intet kendskab havde til.

- Det viser min profil, mit profilbillede, mit fulde navn, hvor mange 'kampe' jeg har vundet og tabt inde på denne her side.

Jeg er stærkt imod konceptet
- De her 'kampe' går altså ud på, at 2 piger bliver stillet op mod hinanden, og den som er en 'krid' - altså den lækreste pige - vinder denne her kamp.

- Det her er et koncept som jeg er stærkt imod.

- Jeg synes det på alle niveauer er så moralsk forkert, og dybt respektløst over for alle som ufrivilligt ender på denne her side.

- Især fordi, at alle medlemmerne af denne her Facebook gruppe Offensimentum, automatisk får oprettet en profil på denne her hjemmeside. Det er fuldstændig uden samtykke, at man bliver en del af dette spil.

Man skal vurderes som objekt
- Men det er slet ikke det, som gør mig mest vred i denne situation. Det som frustrerer mig dybt – og sikkert også en helt masse andre folk - er, at man skal sidde og blive vurderet som et objekt.

- Grænsen mellem det private og det offentlige har rykket sig markant, og der er blevet en væsentlig højere tolerance for, hvad der er okay, og hvad der ikke er iorden.

- For folk vil altid vurdere andre folk på en skala, det kan jeg såmænd ikke stå i vejen for, men der hvor jeg synes, at grænsen bliver overskredet er, når det skal foregå på en social platform, hvor man som pige bliver udstillet.

De lukkede den - men håber at komme tilbage
- Siden blev dog lukket ned efter 2 dage, med meddelelsen: 'Kraner vejer åbenlyst mere end krid, og mængden af kraner i Danmark er umiddelbart højere end vi forventede. I de to dage siden har kørt, har vi modtager over 2,7 millioner stemmer fra over 52.000 forskellige personer. Desværre har alt godt en ende, og vi bliver nødt til at stoppe mens legen er god. KridellerKran er lukket for nu, men vi håber at kunne komme tilbage med et koncept der appellerer bedre til de sure mødre på Facebook.'

Vi skal have modet til at sige fra
- Men man ser jo platforme som disse blusse frem på medierne.
- Sidste år så man en lignende sag, hvor 2 fyre fra Vejle, havde lavet en hjemmeside som hed rateandchill.com, med helt samme koncept, hvor man vurderede piger ud fra deres udseende.

- Jeg synes det er en skræmmende tendens, og det er vigtigt at vi tør afvige fra denne her udvikling, også selvom man kommer i modvind på forummer som 'offensimentum', skriver Sarah, men hvad mener du?

Ville du også blive vred og frustreret, hvis du fandt ud af at dit foto blev brugt til 'lækker vs klam'-afstemninger?

Sangen 'Kranalarm' fra Jesu Brødre har de seneste måneder også fået en del kritik på nettet for at fokusere på pigers udseende.

-Hader sådan nogen sange - altså klamme sange, skriver Noah på youtube.

- Stop nu den syge trend med at gå så meget op i udseende. Folk bliver skingrende tossede, og det er altså det indre, der tæller, skrev Lisa H på Facebook.

Hvad tænker du? Er der for meget fokus på udseende?