Lærer giver cigaret til elev: Burde være forbudt

Poul G synes at TV2s Rita ryger for meget - og at hun ihvertfald skal lade være med at byde eleverne på smøger. Har han en pointe? 

- Der var et klip i Rita i mandags, hvor man ser en elev stå udenfor og ryge.

- Han skynder sig at slukke sin cigaret, da Rita kommer ud, men hun tager så selv en cigaret og byder en unge elev en af sine cigaretter.

Forkert at en lærer byder eleverne tobak
- Jeg synes, det er ganske forkert at en lærer byder tobak til sin elev. For det er jo stadig sådan at unge kan blive påvirket og tro det er smart at ryge.

Sådan skriver nationens! Poul G i et læserbrev om tobaksrygning, TV-dramatik og TV2s ansvar over for unge mennesker.

Poul har også skrevet om Ritas rygning på seriens Facebook-side - som Poul iøvrigt også synes oser af ryge-reklame - men der er ikke kommet noget svar fra folkene bag serien. Hans brev fortsætter således:

Forbudt at reklamere for tobak
- Jeg synes, at serien Rita er en lang reklame for tobak. Når der skal ryges er det ligesom om, at cigaret pakken skal vises meget tydeligt.

- Det mener jeg er en form for reklame, og da det er jo sådan her i Danmark, at det er forbudt at reklamere for tobak, så burde det stoppes, skriver Poul G.

Men hvad mener du? Synes du Rita på TV2 er en reklame for tobak?

På TV2 fortæller seernes redaktør Lars Bennike at Ritas rygning har fået én vred seer til at klage.

- Så nogen seerstorm kan vi ikke kalde det, siger han til nationen!

Og TV2s dramachef Kathrine Vogelsang svarer klart ’nej’ til at Ritas rygning handler om ar reklamere for tobak, ligesom hun afviser, at produktionen får cigaretterne foræret.

- Og med hensyn til rygning, så er ’Rita’ som figur en lidt utilpasset, politisk ukorrekt folkeskolelærer, som har mange kvaliteter til trods for, at hun gør ting, som man normalt ikke bør gøre.

- Hendes rygning er en måde at vise, at hun ikke følger normen, siger TV2

Men hvad siger du? Er der for meget rygning i Rita?

79 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere