Læreren sagde programmet var gratis: Men Jonas blev trukket 30 dollars

Jeg ved, at der er flere i min klasse, der har samme problem, for vi har alle brokket os til lærerne, men de påstår det er vores egen skyld, skriver Jonas fra Roskilde Tekniske Skole

Følg nationen!

- Hej EB, mit navn er Jonas, jeg er elev på Roskilde Teknisk Skole, Center for Medie og Komunikation. Jeg er også elevrådsformand.

- Vi i min klasse skulle lære at bruge en ny service på nettet, (Digital Ocean).

Hvis vi nægtede ville det koste på karakteren
- Det koster penge at bruge den, men skolen kunne ikke give det beløb, det kostede, og vi er heller aldrig blevet informeret om, at vi muligvis skulle købe vores egne undervisnings materialer.

- Dog fik vi at vide, at hvis ikke vi købte og betalte for denne service, ville vores standpunkts og derved eksamens karakter blive ramt.

 

Sådan indleder Jonas S et brev til nationen!, om den i hans og nogle af hans kammeraters øjne helt urimelige situation de er havnet i. For Jonas - der har mange udgifter og få indtægter - kunen nemlig konstatere, at det gratis program pludselig kostede penge - og de penge vil han gerne have at skolen betaler. hans brev - som du gerne må dele til andre elever på gymnasier og tekniske skoler osv - fortsætter nemlig således:

Nogle stykker er blevet trukket mange penge

- Lærerne, der har undervist os, fortalte at de havde fået en 'undervisningsrabat' på 50$, så vi ikke skulle betale så længe de var tændt.

- De bad os bruge vores egne kort, og vores egne kontakt oplysninger, og vi fik ydermere at vide at, der ikke ville blive trukket penge så længe vi 'slukkede' for servicen herefter.

- Vi er nu et par stykker der er blevet trukket mange penge fra vores egne lommer, selvom vi har fulgt lærernes anvisninger.

- Vi har snakket med både lærer og uddannelses leder og alle parter fra tager sig ansvaret, og siger at vi ikke kan få refunderet beløbet.

 

Kort fortalt::

1. Vi fik afvide at servicen var gratis, så længe vi slukkede for vores servere

2. Vi har fulgt lærernes anvisninger

3. Vi har lærernes ord på undervisningsvideo

4. Vi er blevet trukket omkring 30$ hver, og vil blive trukket flere penge ved indgangen af næste måned, selvom vi har afmeldt alt vi har med dette service at gøre

5. Skolen frasiger sig ansvaret og siger, at vi ikke kan få refunderet vores penge


Har SU og skal betale bil og lejlighed
- Jeg er SU modtagende, jeg har lejlighed, og bil der skal betales.

- Jeg har 70 kr tilbage på kontoen når alt er betalt, og alligevel er skolen ligeglad med at vi ingen penge har.

- Jeg ved, at der er flere i min klasse der har samme problem, for vi har alle brokket os til lærerne, men igen, frasiger de sig ansvaret, og påstår det er vores egen skyld.

- Det er overhoved ikk' iorden - OG det er bestemt ikke i orden, at jeg må se mig nødsaget til at skrive til jer, for at få deres opmærksomhed, skriver Jonas, og ud fra det svar skolens kommunikationsafdeling har sendt til nationen!, så tyder noget på, at Jonas har en pointe:

Hvis der er sket fejl vil eleverne blive kompenseret
- Da skolen stiller de nødvendige undervisningsprogrammer til rådighed for eleverne, har vi ikke hørt om en lignende problematik tidligere.

- Vi undersøger naturligvis straks sagen.

- Hvis der er sket fejl som beskrevet, vil eleverne blive kompenseret, for som nævnt stiller vi de nødvendige undervisningsprogrammer til rådighed, skriver Jacob Christiansen, kommunikationschef på Roskilde Tekniske Skole, men hvad siger du?

Har du oplevet at du skal bruge dit eget kreditkort i undervisningen?

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+