Læs det ubærlige afslag: Danske Stig elsker kinesiske Jianxiu

Myndighederne lægger vægt på, at de har mødt hinanden på Skype og brugt Google-translate. Stig lægger vægt på at han elsker sin kone. Har du et godt råd?

Jianxiu er blevet tilbudt arbejde på sushi-restaurant på Amager. Og så er hun gift med Stig. Men nu skal hun ud af Danmark. Privatfoto
Jianxiu er blevet tilbudt arbejde på sushi-restaurant på Amager. Og så er hun gift med Stig. Men nu skal hun ud af Danmark. Privatfoto

- Jeg mødte min kone for 2 år siden via en ven, som er gift med en kinesisk kvinde, som er min kones veninde.

- Det var på skype i januar 2014, hos min ven, og jeg fik hendes skype navn og fik selv skype på min computer, hvorefter vi talte sammen hver dag.

Vi skypede og skypede og blev forelskede
- Efterhånden som vi talte sammen, blev vi mere og mere forelskede i hinanden, og talte om, om vi skulle giftes her i Danmark, hvis det kunne lade sig gøre i forhold til kommunen.

- Hun skulle besøge sin veninde – og mig – men da hun kun kunne være her i 21 dage, skulle alting jo gå meget hurtigt.

- Men det lykkes og vi blev gift d. 7 maj 2014 og søgte derfor familiesammenføring med det samme.

Første afslag fik efter 2½ måned
- Der gik dog kun 2 1/2 måned, så fik vi et afslag og hun måtte tage hjem til Kina.

Sådan indleder Stig W fra Greve et brev til nationen! om den ulykkelige og ubærlige situation, han og hans kone er havnet i. For selv om han har forsørget hende i alt den tid, de har kendt hinanden - og bor i en 2 værelses lejlighed, og hun har et tilbud om job i venindens sushi-reatsurant på Amager til 100 i timen – så er der ingen kære mor og kærlighed i de fire gange nej parret har fået fra de danske domstole og udlændingemyndigheder. Stigs brev fortsætter således:   

Udlændingenævnet gav Udlændingestyrelsen ret
- Hun skulle så rejse hjem d. 7 juli 2014, og vi klagede til udlændingenævnet, men der var heller ikke noget at gøre de gav styrelsen ret.

- De tror det er et proforma ægteskab, hvad det absolut ikke er.

- Jianxiu og jeg elsker hinanden, og ønsker at leve og bo sammen her i Danmark, indtil døden skiller os a, og det kan bare ikke være rigtigt, at vi ikke kan få lov til det.

- Ægteskabet handler om at være sammen og ikke bo i hver sin del af verden.

Vi talte sammen hver dag
- Vi talte sammen hver dag indtil jeg i juni mdr 2015 tog til Kina for at være sammen med min kone.

- Vi tog sammen tilbage til Danmark i juli måned 2015, da vi skulle i retten i august. Der fik vi også nej, da de kun talte de dage fra vores bryllupsdag til den dag vi fik afslag.

- Vi søgte igen om familiesammenføring i september, og sagen har så kørt til nu april måned (se afslaget nederst).

- Da hendes veninde har en sushi forretning, sendte vi med ansøgningen en ansættelses-kontrakt om at hun havde arbejde så snart hun har en opholdstilladelse i Danmark.

Min kone og jeg kan sagtens forstå hinanden
- Min kone taler nu dansk så meget, at vi kan forstå hinanden til daglig. Det har jeg lært hende i de 2 år, der nu er gået.

- Udlændingestyrelsen begrundelse er, at vi ikke har boet længe nok sammen inden vi blev gift - men det er jo det rene vås.

- Min advokat snakker om at vi skal flytte til et andet EU land, men det kan bare ikke være rigtig at man skal det. Og så mange penge har jeg heller ikke.

- Jeg skal også lige tilføje, at jeg har forsørget min kone siden hun tog hjem i juli 2014, da hun jo måtte sige sit job op og derfor intet job havde at vende hjem til.

Havde jeg vidst hvor store problemer...
- Havde jeg vist det, jeg ved i dag -  at det skulle skabe så store problemer, havde vi gjort det på en hel andet måde.

-Så var jeg taget med Jianxiu hjem i 2014 og så var vi blevet gift i Kina.

- Vores følelser hænget i en tyng tråd og vores hjerter bløder.

- Jianxiu må igen tage hjem og det sker på søndag d.24-04 2016.

- Endnu en skandale afgørelse fra Udlændingestyrelsen. Igen har de taget fejl.

- Det bliver en sognes dag, skriver Stig, der synes han ofte læser om den slags sager og derfor gerne vil høre om andre har været i samme situation – og om nogen har et godt råd til ham og konen, så de kan få lov til at bo sammen i Danmark.

Se afslaget. Dateret 12.4 2016:

 

Forstår du godt at Stig føler sig dårligt behandlet?

1 af 3 
2 af 3 
3 af 3 Jianxiu er blevet tilbudt arbejde på sushi-restaurant på Amager. Og så er hun gift med Stig. Men nu skal hun ud af Danmark. Privatfoto
207 kommentarer
Vis kommentarer