Læser spørger finansminister: Hvad koster asylboom'et?

nationen! fik et brev fra Otto H, der gerne ville spørge Claus Hjort, hvad asylansøgerne egentlig koster. Og det er der nu kommet svar på

- Jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvor meget det koster med de asylansøgere.

- Jeg kan da godt regne ud, at det er mange millioner, men jeg synes ikke finansministeren sagde noget om det da han fremlagde sin finanslov.

Ved godt journalister elsker flygtninge
- Jeg synes heller ikke at journalisterne spurgte ham, men mange journalister er jo også så glade for flygtninge, så de sikkert ikke vil have prisen frem.

- Men kan I ikke finde ud af det?

Men spørg alligevel
Sådan skrev en frustreret læser, Otto H., til nationen! i går, kort tid efter at finansminister Claus Hjort Frederiksen havde holdt sit pressemøde om næste års finanslov.

Udviklingsorganisationer: Finanslovsbesparelser er en 'massakre'

Rød blok: V tager fra de fattige og giver til de rige

Og ganske rigtigt - der var kom tal frem om besparelser på ulandsbistand og forskning og sat beløb på hjælp til vækst i yderområder - men asylregningen, var der ikke noget om. Derfor sendte nationen! Ottos spørgsmål videre til Finansministeriet, der svarede sent i går:

Der er budgetteret med 9,7 milliarder
- Der er på forslag til finanslov for 2016 budgetteret med samlede offentlige udgifter på udlændingeområdet på ca. 9.750 mio. kr.

- Udgifterne kan dels henføres til indkvartering og sagsbehandling mv. af nytilkomne asylansøgere, og dels udgifter til integrationsprogrammet, grundtilskud mv. til flygtninge og familiesammenførte, der allerede er kommet til Danmark.

- De samlede udgifter i 2016 dækker således dels over nytilkomne i 2016, og dels over allerede indrejste i Danmark i de forrige år.

Knap 20.000 flygtninge er kommet til Danmark

Og vi regner med at der er 15.000 der søger asyl
- Der er på FFL16 forudsat 15.000 asylansøgere mod 20.000 på FFL15, oplyser Finansministeriet, og de 9,7 milliarder er således lildt mere end de 9,2 milliarder, der blev budgetteret med i år.

Hvad tror du? Holder budgettet?