Landmænd i store maskiner spærrer Hillerup Markvej: Politiet tilkaldt

Fire betjente dukkede op i morges for at se på den nervekrig, der udspiller sig lige nu på Hillerup markvej ved Ribe.

- Jeg er dybt rystet og chokeret over, at der ikke er taget politisk affære i den her sag.

- Det virker, som om BaneDanmark for enhver pris vil gennemføre sin beslutning i stedet for at stikke fingeren i jorden.

Sådan siger Kurt Bjerrum, der sidder i Esbjerg Byråd for Venstre, til jv.dk om den konflikt, der er opstået fordi BaneDanmark vil sløjfe en jernbaneoverskæring ved Hillerup Markvej.

Det hedder vist selvtægt
De lokale bønder er kede af, at deres lille vej forsvinder, og at de i fremtiden liver nødt til at køre deres store landbrugsmaskiner ud på en 6-7 kilometer lang omvej på hovedvejen. Og derfor har de flere dage holdt vagt, så BaneDanmarks entreprenør ikke kan komme i gang med arbejdet, men i morges dukkede fire betjente - tilkaldt af Banedanmark - op, men foreløbig har de demonstrende afvist at lade entrepenørmaskiner og mandskab passere.

På jv.dk har nervekrigen mellem landmændene og myndighederne foreløbig fået to læsere til at skrive kommentarer:

- Landmænd, I kan ikke bare gøre, hvad der passer jer, det hedder vist selvtægt.

- Pinligt at Venstre støtter jer, når I begår selvtægt, skriver Eilif i den ene.

Skal en halv time tidligere hjemmefra
- BaneDanmark tænk jer om endnu en gang, skriver Karen, og på DR P4 Syds facebook har dette indlæg fra Anne N fået hele seks likes:

- Krydser fingre for at det lykkes at bevare banen 

- jeg er opvokset i området og har tit cyklet den vej, og aldrig følt at der har været utryghed omkring banen ved overkørsel 26.

- Jeg har os boet i Ribe og kørt på arbejde i Esbjerg om morgenen, og hvis landbrugs maskinerne skal til at fylde skal man i hvertfald som minimum køre en halv time før.. så for at møde kl. 7 skal man køre senest kl. 05.45 hvilket vil sige, at man os måske først er hjemme igen ca. 16.30 hvis man har fri kl. 15...
- Dette er ikke ret og rimligt... og dette vil jo gøre at flere vælger at bo tættere på evt. Esbjerg i stedet for at bo i yderområderne 

- Ser intet fornuft i at lukke overkørsel 26 og håber de kommunale partier får over bevist Bane Danmark om at aflyse deres plan...., skriver Anne N.

 

1 af 2 Hvis jernbaneoverskæringen bliver fjernet, skal landmændene køre en omvej på 6-7 kilometer med deres store maskiner. Og det vil genere bilisterne på hovedvejen, mener de.
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen