Lars jubler: Stinkbombe rammer rådhuset i Kalundborg

Medlemmerne af teknik- og miljøudvalget i Kalundborg Kommune har nu bedt den kommunale administration om at politianmelde biogasanlægget Kalundborg Bioenergi på Asnæsvej. Det stinker.

Der lugter så meget i Kalundborg, at politikerne nu melder det lokale biogasanlæg til politiet. Jubiii, skriver Lars, der har forsøgt at råbe politikerne op.  Arkivfoto: Colourbox
Der lugter så meget i Kalundborg, at politikerne nu melder det lokale biogasanlæg til politiet. Jubiii, skriver Lars, der har forsøgt at råbe politikerne op. Arkivfoto: Colourbox

- Det lugter af rådne æg og man får kvalme, og hvor er det fedt at kommunen nu - langt om længe - også har forstået det.

- Det kan jo ikke være rigtigt at vi beboere skal leve i sådan en hørm.

- Og jeg håber så meget at politiet finder ud af, at det er ulovligt.

Sådan ser der ud foran rådhuset i Holbæk lige nu. Flere hundrede borgere frygter at politikerne siger ja til stort biogasanlæg. nationen Demonstration mod lugten af rådne æg: Det er sgu ikke i orden

Der lugter
Sådan lyder det fra Kalundborg-boen Lars K, der jubler over at de mange klager over byens biogas-anlæg, han har været med til at sende til kommunen, nu ser ud til få effekt:

- Vi kan bare konstatere, at virksomheden ikke har levet op til at give ordentlig information til naboerne, når der lugter, og at den ikke har levet op til kravene i rapporten om, at der ikke må være lugtgener.

- Det er vi slet ikke tilfredse med, siger Jakob Beck Jensen, der er udvalgsformand til sn.dk, og næste skridt er ifølge avisen, at Kalundborg Kommune som tilsynsmyndighed udarbejder politianmeldelsen.

Vi skal have det stoppet
Borgere i Holbæk og Esbjerg er pt også på barikaderne i protest over planer om biogasanlæg, og dem har Lars stor forståelse for:

- Jeg håber da at de byer, der også er ved at få biogasanlæg, ser hvad der sker nu. Vi skal have det stoppet, siger Lars, men hvad siger du?

Den primære biomasse til anlæget i Esbjerg skal komme fra Mucosa - et biprodukt fra produktion af blodfortyndende medicin, som fremstilles af svinetarme. Arkivfoto: Colourbox nationen Bekymrede jyder på 'lugte-tur' til Sjælland: Frygter stank af rådne æg

50 kommentarer
Vis kommentarer