Latterligt og håbløst: Så meget kostede SKATs småpenge-show

Rigtig mange undrer sig over, at SKAT bruger tid og kræfter på at sende småbeløb til borgerne. Men loven siger vi skal, fortæller SKATs underdirektør for udvikling

- Det er latterligt, at man skal så kæmpestore processer igennem for så små penge pr. indbygger.

Sådan skriver Lars H på SKATs Facebookside i en af de 191 kommentarer, de cirka 2 millioner overførsler fra SKAT til borgerne, der foregik i mandags, har fået.

Se også: Derfor har Skat sat småpenge ind på din konto

Og Lars er langtfra den eneste, der synes, at SKAT kunne have ordnet udligning på en anden måde.

- Hold kæft hvor er i håbløse, i har sikkert brugt 10-20 millioner på at betale latterlige småbeløb, som folk er ligeglade med alligevel....

- Men synes kun det er fint i udstiller at vi har et mega tungt system i DK, der godt kunne trænge til at blive eksternt revideret, gad godt vide hvad det offentlige ellers render og spilder penge på....

- Det er med garanti ikke småbeløb..., skriver Steffen P f.ex., og Trine kalder det en stor omgang tidsspilde:

Spild af tid
- Pjat at sende så små beløb ud til borgerne, skriver Irene C, og Trine S. synes det er en stor omgang tidsspilde:

- Var det ik' lidt spild af tid at overføre 1kr til min konto.

Enkelte er glade for at SKAT ordner en fejl med det samme, mens andre mener, at SKAT med fordel kunne have ventet til næste års årsopgørelse og selvangivelse.

Hvad synes du? Skulle SKAT bare have beholdt pengene og sendt dem videre til statskassen?

SKATs underdirektør for udvikling, Richard Hanlov, fortæller til nationen!, at der sådan set ikke er noget at rafle om.

Loven siger vi skal
- Kildeskatteloven siger, at vi skal afstemme ned til til sidste krone - så om det havde koster 50 millioner kroner at sende 180 millioner tilbage til borgerne, skulle vi have gjort det, siger Hanlov, der vurderer at hele overførsels-projektet har kostet lige under 2 millioner kroner:

- Jeg har haft en mand til at sidde og specificere, hvordan et IT-system skulle se ud, og så har selve udviklingen af det system koster halvanden million.

- Og overførslerne er jo sket fra konto til konto, siger Richard Hanlov, men hvad siger du?

Det har kostet skat 1,7 millioner kroner at sende 180 millioner kroner tilbage til cirka 900.000 borgere. Er de penge givet godt ud?

Dansk Flygtningehjælp kan dog glæde sig over SKATs småpengeshow, for den indsamling som Jonas K oprettede, da han havde fået 56 kroner sat ind på sin konto, er blevet en gigantisk succes.

Her fredag eftermiddag er der overført mere end 275.000 kroner fra danske returskattemodtagere til Dansk Flygtningehjælp.

-Vigtigt og godt initiativ, mine 46 kr skattekroner gør bedre nytte i denne indsamling end på min konto ;), skriver joan s, der er en af de glade givere.

Se også: Fik du også småpenge fra SKAT? Jonas har en god ide

Hvad skal du bruge de penge, du har fået retur til?

117 kommentarer
Vis kommentarer