Leif får pension på Filipinerne: Nu får han så 3000 mindre

Jeg har måtte sælge min motorcykel, og flere af min ting, skriver Leif, der beder om gode råd til, hvordan han kan overbevise Udbetaling Danmark om, at han skal have mere hjælp, end de 5100 han får udbetalt pr. måned som folkepensionist pt.

Hvor meget skal en dansk folkepensionist, der bor i Filipinerne, have i pension? Leif mener at 5100 udbetalt er for lidt, og bl.a er han blevet nødt til at sælge sin MC. Privatfoto
Hvor meget skal en dansk folkepensionist, der bor i Filipinerne, have i pension? Leif mener at 5100 udbetalt er for lidt, og bl.a er han blevet nødt til at sælge sin MC. Privatfoto

- Hej. Sidste år fik jeg invalidepension - 8000 udbetalt.

- Men så fik jeg at vide, at jeg ville blive sat ned til 5100 kroner udbetalt, fordi jeg blev 67 år - og at jeg kunne søge ekstra hjælp.

Sådan indleder folkepensionist, tidligere førtidspensionist,  Leif G en mail til nationen, sendt fra en computer-cafe i Filipinerne. Leif har i mange år levet et OK liv som førtidspensionist i det store land med det behagelige klima, men da han i december 2015 fyldte 67 år, overgik han til almindelig folkepension.

Se også: 28 år på førtidspension og 15.000 udbetalt: Vil ha' lønforhøjelse

Under 30 kroner til mad pr. dag
Og nu, hvor han har skrevet frem og tilbage med Udbetaling Danmark i Hillerød, og de økonomiske realiteter er gået op for ham, beder han om gode råd. For som du kan læse, har Danmark netop sagt nej, til at give ham yderlige støtte:

- De siger fra Udbetaling Danmark, at jeg har får penge nok.

- Men 5100 kroner efter skat er altså kun 34000 pesos.

- Min husleje er 15000 pesos,  benzin til generator 4000 pesos, hushjælp er 5000, medicin koster 1250 pesos, så nu har jeg kun 200 pesos til mad pr. dag (det er lige under 30 kr).

Og ingen penge til briller
- Nye briller koster 20.000, og en CT-skanning - som jeg har brug for, fordi jeg har hovedpine - er også dyr.

- Det er ikke godt, og jeg har måtte sælge min motorcykel, og flere af min ting, skriver Leif, der håber, at der er nogle rare læsere, der kan give ham et råd til, hvordan han kan overbevise Udbetaling Danmark om, at han skal have mere hjælp, end de 5100 han får udbetalt pr. måned som folkepensionist pt.

Leif læser med, når han kan låne en computer på cafeen, så skriv dit råd i kommentarfeltet.

 

1135 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen