Leopard-tæppe på Christiansborg provokerer

Socialdemokraten Nils Fuglsang synes det er usmageligt, at de konservatives Marcus Knuth har et gammelt leopardtæppe på Christiansborg. Hvad synes du?

Sabelantilope og leopardtæppe. Foto: Marcus Knuth
Sabelantilope og leopardtæppe. Foto: Marcus Knuth

- Netflix-serien Tiger King har taget Danmark med storm.

- Siden er det nok gået de færreste forbi, at hovedpersonen Joe Exotic iscenesætter sig selv igennem store katte i fangenskab i sin private zoo for sin egen skyld og ikke dyrenes.

De hører hjemme i den vilde natur
- Ja, det er da utroligt flotte dyr, men de hører først og fremmest til i den vilde natur.

- Desværre spiller Europa også en væsentlig rolle i den ulovlige handel med vilde dyr, hvor bl.a. leopardskind importeres ind i Spanien og derefter sendes videre til andre lande.

Sådan indleder Niels Fuglsang, der er socialdemokrat og medlem af Europarlamentet et brev til nationen! om truede dyr og signaler. Niels har nemlig set at hans politiker-kollega fra Danmark - den konservative Marcus Knuth - har et leopardtæppe liggende frit fremme på sit kontor på Christiansborg. Og det bryder han sig slet ikke om.

Tæppet er problematisk
nationen! har bedt Marcus Knuth kommentere kritikken - hans svar kan du læse nedenfor. Brevet fra Niels Fuglsang fortsætter nemlig således:

- Netop leoparden er blandt de arter, som er udsatte på verdensplan. Mindst 40 procent af dens territorium er forsvundet i Afrika, mens det gælder mindst halvdelen i Asien.

- Derfor synes jeg også, at det er problematisk, at Marcus Knuth på sine sociale medier stolt viser sit leopardtæppe frem og sin udstoppede sabelantilope.

- Selvom Knuths leopard er skudt på lovlig vis, er det ikke i orden at reklamere for en så kriminel branche, der udnytter eksotiske dyr.

Usmagelig reklame for døde leoparder
- EU har i de seneste år haft fokus på at stramme skruen for de kriminelle forhandlere og givet støtte til den generelle bevarelsesindsats.

- Nogle af de gode indsatser udløber desværre i år, og derfor skal vi på ny sørge for, at vi i fremtiden holder fokus på det her område.

- Hvis Marcus Knuth er så glad for vilde katte, burde han også tilslutte sig den kamp. Første skridt er at droppe den usmagelige reklame for døde leoparder, skriver Niels Fuglsang, men Marcus Knuth har ingen planer om at fjerne tæppet fra sit kontor, og skriver til nationen! at Fuglsang vist ser for meget Netflix:

Spilder tid på krænkende kontorindretning
- Niels Fuglsang har tydeligvis ikke nok at lave nede i Europa-Parlamentet. I stedet for at lave europapolitisk arbejde, bruger Niels sin tid på at være krænket over indretningen af mit kontor på Christiansborg.

- Man skulle ellers tro, at Niels har nok at lave i Europa-Parlamentet. Han kunne for eksempel hjælpe til med at koordinere EU’s hjælp til Italien og Spanien, som er særligt hårdt ramt her under coronakrisen. Eller han kunne hjælpe til med at få styrket EU’s ydre grænser, der alt for længe har stået åbne.

- Men nej.

Leoparden havde mistet et ben i en fælde
- Niels bruger sin tid på at være forarget over, at jeg har et gammelt leopardskind liggende på mit kontor.

- Vel og mærke fra en leopard som blev skudt af min far for rigtig mange år siden i Afrika, fordi den havde mistet sit ene ben i en fælde fra en krybskytte.

- Men det har Niels selvfølgelig heller ikke sat sig ind i. Niels tror, at jeg havde leoparden gående hjemme i min stue. Det har Niels nemlig set på Netflix, at man gør ovre i USA.

- Kære Niels, hvis du virkelig vil være dyrenes ven, burde du måske prøve at bruge din indflydelse i Europa-Parlamentet på at hjælpe alle de parker og zoologiske haver rundt om i Europa, der lige nu står tomme og på fallittens rand her i coronakrisen.

Hjælp ZOO i stedet
- Her i Danmark frygter Københavns Zoo at skulle aflive nogle af dyrene, fordi de ikke har råd til foder.

- Vil du ikke nok hjælpe dem, i stedet for at være krænket over indretningen af mit kontor, skriver Marcus Knuth, men hvad tænker du?