Annonce:
Annonce:

Ligner vi nogen der har 100.000 kroner?

Først skulle de bruge 18.000 på deres private minivandværk. Så steg prisen på træpiller til fyret. Og nu kræver kommunen, at de finder 100.000 til kloak. Hanne og Johnny er med andre ord på røven

Annonce:
Følg nationen!

- Hej. Vi har brug for hjælp

- Vi bor på landet, og kommunen skriver, at vi skal – som i SKAL - lave nye spildevands kloakker.

- Dette vil komme til at koste os ca 100.000, hvad vi ikke har.

Banken og kommunen vil ikke låne os pengene
- Vi har gjort alt, hvad vi kan for at skaffe disse penge i banken, som ikke vil låne os pga Johnnys alder 63 år.

- Kommunen vil heller ikke låne os pengene, men de vil godt melde os til politiet.

 

Annonce:

Kørt psykisk ned
Sådan indleder Hanne og Johnny H fra Rebild Kommune et brev til nationen! – et af den mere desperate slags. For deres ejendom, der ligger lige ved motorvejen, lever nemlig ikke op til de nye krav om spildevandskloakker – regler der primært er lavet for at sikre søer og vandløb. Men selv om der er langt til den nærmeste sø, mener kommunen, at de skal leve op til reglerne. Og nu er især Hanne ved at bryde sammen. Parrets brev – som nationen! har bedt Rebild Kommune om at svare på – fortsætter nemlig således:

- Rebild kommune giver os 10 måneder (9 måneder fra nu) til at sælge vores bolig, hvis vi ikke finder de penge.

Man kan ikke lige sælge på ni måneder
- Og med dagbøder hver eneste dag til boligen evt er solgt, kan det rende op i flere hundrede tusinde kr, da man ikke lige kan sælge en bolig her på 9 måneder.

- Vi er kørt psykisk ned pga dette og min kone kan hverken spise eller sove, det kan da ikke være rigtigt vi skal behandles sådan.

- Vi har altid betalt vores og aldrig haft noget med myndighederne at gøre eller været i rki. Nu skal vi politianmeldes, have dagbøder og i værste fald ryge på en tvangsauktion og få ingenting for huset.

- Der er to tabere her, det er os vi bliver sat i en kæmpe gæld, og skal forlade vores hjem, skriver Hanne og Johnny, der også har sendt et lille overblik over deres økonomi med. Det kan du se nedenfor.

Her ligger huset. Foto: Skraafoto/Kortforsyningen
Her ligger huset. Foto: Skraafoto/Kortforsyningen
 

Annonce:

De leder urenset spildevand ud i Torsted Bæk
nationen/ har bedt Rebild Kommune svare på, hvad de synes parret skal gøre – og om de vil uddybe, hvorfor parret ikke kan få lov til at skylde 100.000 og afdrage med maks 1500 pr måned.

Og om kommunen bliver ked af, hvis parret ender med at skulle flytte? Og det svarer kommunen på sådan her:

 - Det er aldrig rart når borgere føler sig klemt i sager som disse.

- Men lovgivningen forpligter os til at handle, da ejendommen leder urenset spildevand ud i Torsted Bæk via vejdrænet.

- Lovgivningen giver mulighed for at låne penge til borgere i denne type sager, når husstandsindkomsten er under 337.780 kr. og formue under 940.800 kr.

Håber de finder en løsning
- Alternativt kan ejendommen få et kontraktligt medlemskab med Rebild Vand og Spildevand A/S. Det betyder at forsyningen betaler og ejer anlægget, mens ejer betaler tilslutningsbidrag og vandafledningsbidrag.

- Jeg håber at borgerne finder en løsning på situationen, for Rebild Kommune har ingen interesse i at nogen skal flytte fra deres bolig, skriver Jytte Lauridsen, direktør med ansvar for teknik- og miljøområdet, men hvad siger du?

Hanne, 57 år og Johnny, 63 år

- Vi købte ejendommen i Rebild i 1996
- Hanne er social og sundhedsassistent, førtidspensionist pga slidgigt
- Johnny er uddannet mekanikker og arbejder med maskiner.
- Johnny har ca. 17.000 kr udbetalt om måneden. Hanne har 10.900 kr udbetalt om måneden.
- Vi lægger ca 14.000 kr i udgifter om måneden, derudover kommer benzin for at komme på arbejde på ca 1500 kr og Hanne får medicin for ca 1000 kr om måneden.
- Vi har brugt ALT hvad vi havde af opsparinger, da vores vandværk gik ned for ca halvandet år siden, det kostede ca 18.000 kr.
- I oktober skulle vi have træpiller, det kostede os 18.000 for 3 paller hvilket vil sige 6000 pallen, de kostede normalt ca. 7500 kr for 3 paller. 3 paller var i øvrigt ikke nok, men vi havde ikke flere penge.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: