Lille og bange mor: Politi kom ikke da knivbølle truede min datter

Angelina, som er 1 meter og 58 cm høj,  blev så vred over at politiet ikke rykkede ud da hendes datter blev truet med kniv, at hun overvejede selv at opsøge knivmanden. Istedet skrev hun et brev

- I forgårs blev jeg bange – sådan for alvor.

- Min datter og hendes kæreste havde været til middag hos os – og de havde afleveret bilen, de havde lånt.

En mand truer dem med kniv
- De beslutter sig derfor for at gå hjem, men kvart over ni bliver jeg ringet op af min datter, der dybt rystet fortæller mig at de på vej hjem er blevet passet op af en mand på scooter – der har truet dem med en kniv.

Sådan indleder Angelina et åbent brev sendt til politikerne i Odense, justitsministeren OG nationen! om at føle sig svigtet af systemet, når man har mest brug for det. For Angelinas datters historie om mødet med knvimanden fik ikke den afslutning, man gerne ville have hørt. Det åbne brev fortsætter derfor sådan:

- Jeg bliver bange, men kun lidt, for jeg kan jo høre de begge to er i sikkerhed og er nået godt hjem.

Men politiet vil ikke sende en vogn
- Jeg spørger så naturligvis til deres kontakt med politiet, og min datter beretter følgende:

- Gerningsmanden kører rundt om dem på sin scooter, truer dem med sin kniv, siger de ikke må færdes i hans kvarter, så min datter ringer 112 og fortæller alarmcentralen at de bliver truet med kniv.

- Af grunde jeg ikke rigtigt forstår, vælger alarmcentralen ikke at sende en vogn ud til dem for at hjælpe dem, men i stedet for viderestille dem til vagthavende.

- De bliver så nødt til at fortælle vagthavende - igen - hvad der her og nu foregår, men af grunde jeg heller ikke forstår vælger vagthavende ikke at sende en bil. I stedet omstiller han opkaldet til den lokale politistation.

Politiet vil gerne have de fortæller historien tre gange
- Imens min datter så kan få lov til at fortælle det hele forfra til endnu en betjent, kører gerningsmanden rundt om hjørnet.

- Da betjenten nu hører at gerningsmanden er ude af syne, fortæller han min datter at de (politiet) jo ikke kan gøre noget, men de skal blot gå hjem.

Men hun blev jo truet på livet - er de bare ligeglade?
- Min datter og hendes kæreste ved ikke hvor gerningsmanden nu er henne, om han er ved at hente de venner han talte i telefon med, om han venter bag næste hjørne – og må hele tiden gå og kigge sig over skulderen på vej hjem, i frygt for at blive stukket ned, skriver Angelina, der ikke kan acceptere at hun, hendes datter og resten af os andre, lever i et samfund, hvor man frit kan gå rundt og true folk med kniv - og at man blot bliver viderestillet i systemet, og at politiet ikke dukker op - at man simpelthen ikke tager det alvorligt, når der bliver ringet og man frygter for sit liv.

Så overvejer jeg selv at finde knivmanden
- Dernæst blev jeg igen bange, for mig selv, for så var det jeg tænkte 'så må jeg jo tage sagen i egen hånd' og overvejede at tage hen i området og selv finde gerningsmanden, der lige havde truet mit barn.

- Bange fordi jeg ikke tror på selvtægt, bange for hvad det kunne føre med sig hvis vores samfund skrider dertil, hvor vi tvinger folk til at selv ordne disse ting. Bange for min egen reaktion.

- Jeg lå vågen i nat, og tænkte på hvordan jeg skulle finde min datter og hendes kæreste et nyt sted og bo, så de i sikkerhed kan færdes på vej hjem.

Lovløst parallelsamfund
- Da min datter og hendes kæreste for nogle måneder siden efter lang tids søgen endelig fandt sig en lejlighed, så var jeg lidt bekymret, jeg var bekymret for de skulle få deres cykler stjålet og den slags småting, fordi jeg jo godt kender til Vollsmose.

- Jeg havde dog i min vildeste fantasi ikke forestillet mig at det er et lovløst parallelsamfund, hvor man ikke kan få hjælp af politiet i en nødsituation.

Se også: Hørte 'luskelyde' og ringede til politiet: Vi har ikke tid

- Det er nu gået op for mig, at jeg er tvunget til at finde min datter og hendes kæreste et nyt sted og bo - jeg har dog desværre ikke råd til et forældrekøb – men har heldigvis ressourcerne til at tilbyde jeg betaler deres indskud i en ny lejlighed.

Skal mit barn leve med risikoen for at blive stukket ned?
- Desværre er det lidt svært at finde en passende bolig til SU venlige priser hvor de også må have kat, men på den anden side så får jeg ikke nattero, før jeg ved mit barn befinder sig i et område, hvor hun er i sikkerhed og hvor politiet rykker ud hvis hun er i fare.

- Imens vi søger højt og lavt efter et sikkert sted mit barn kan bo, vil jeg dog gerne spørge jer kære politikere: Hvad gør vi i mellem tiden?

- Skal mit barn blot acceptere, at det er en risiko at blive stukket ned og politiet ikke dukker op?

Kære politikere - kan i hjælpe i med en billig bolig?
- Eller har I en god plan for hvordan hun og hendes kæreste kan beskytte sig selv imens de bor i et lovløst område, indtil vi finder en ny bolig til dem?

- PS! Skulle en af jer politikere kende en SU-venlig bolig, hvor husdyr er tilladt til to hårdtarbejdende og hårdttrænende unge mennesker med en lys fremtid – med mindre de altså lige bliver stukket ned af en galning, imens politiet leger omstillingsleg med dem - så hører jeg meget gerne fra jer.

Skulle have ringet tilbage
Sten Skovgaard Larsen, chefpolitiinspektør, Fyns Politi, har set det åbne brev, og bekræfter opkaldet - og beklager at politiet ikke efterfølgende kontaktede Angelinas datter:

- Fyns Politi modtog den 28. marts klokken 20:47 et alarmopkald fra en ung kvinde.

- Kvinden fortæller i telefonen til betjenten, at parret er blevet truet af en ung fyr på en knallert i Bøgeparken ved Vollsmose Torv.

- Han medbragte en kniv og cirkulerede flere gange rundt om dem, men de ignorerede ham.

- Det fremgår af samtalen, at manden efter alt at dømme er kørt væk igen.

- Betjenten i vagtcentralen råder derfor parret til at gå hjem, og han fortæller, at patruljerne i området vil få det signalement af manden, som kvinden har oplyst.

- Desværre fik vi ikke kontaktet parret efterfølgende. Det beklager vi, da der ikke er tvivl om, at den oplevelse, de har haft var meget ubehagelig, skriver chefpolitiinspektøren.

Men hvad tænker du? Skal politiet rykke ud, når de modtager et opkald om en knallerbølle med kniv, der truer?

 

176 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere